Αρχική Πολιτική "Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέει σε αχαρτογράφητα νερά"

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέει σε αχαρτογράφητα νερά”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκαθάρισε ότι οι «φωνές» που φέρονται ότι ακούγονται μέσα από το κόμμα του είναι προσπάθεια κάποιον να κάνουν την «τρίχα τριχιά» και τόνισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν μειώνει τις εισφορές.

Σχετικές Ειδήσεις

«Η προσπάθειά μας δεν ξεκινάει τώρα, έχει ξεκινήσει μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Με την ψήφο του ελληνικού λαού επισημοποιήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η ηγετική δύναμη στον προοδευτικό χώρο του πολιτικού φάσματος. Οι αριστεροί προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μια αλλαγή της ζοφερής κατάστασης την οποία ζούμε τους τελευταίους μήνες», δήλωσε αρχικά ο κ. Χαρίτσης στον Alpha 98,9 και σχολίασε τις αντιδράσεις που εμφανίζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική στρατηγική που ακολουθείται:

«Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν και συνομολογούν ότι αυτοί η διεύρυνση πρέπει να προχωρήσει. Το τι γράφεται τώρα είναι άλλοι θέμα, κάποιοι επιχειρούν να κάνουν την τρίχα τριχιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, με την έννοια της διεύρυνσης.

Δεν μπορεί να γίνει βάση ενός τσελεμεντέ και ενός έτοιμου manual. Χρειάζεται να δοκιμάσεις πράγματα, μπορεί να κάνεις και λάθη, να διορθώσεις την πορεία σου και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Είμαστε ένα ενιαίο ζωντανό κόμμα, όλες οι απόψεις κατατίθενται, ακόμα και οι αντίθετες.

Μιλάμε για ένα κόμμα στο οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές. Είμαστε ένα πολύμορφο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του συναποτέλεσε διαφορετικές πλευρές της αριστεράς και προσπάθησε με την πάροδο να κάνει μια ώσμωση ενός ενιαίου κόμματος και τα καταφέραμε. Καλώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, έχει ανάγκη η χώρα μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

Για τη διακυβέρνηση της ΝΔ: «Είναι μια κυβέρνηση η οποία ήρθε καλλιεργώντας πολύ μεγάλες προσδοκίες σε μια σειρά από πεδία, για τους Έλληνες πολίτες, μια κυβέρνηση η οποία πολέμησε λυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι το προσφυγικό, ακόμα και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είχαμε μια ισοπεδωτική αντιπολίτευση από τη μεριά της ΝΔ.

Τώρα βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία σε πάρα πολλά πεδία έχει προχωρήσει σε μια αλλαγή στάσης 180 μοιρών, όπως για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία τώρα μας λέει ότι σέβεται και τιμά και θα τηρήσει, ενώ έλεγε άλλα προεκλογικά. Αυτό που βλέπουμε στα ζητήματα της οικονομίας είναι μια κυβέρνηση η οποία ενώ μιλούσε για τη μεσαία τάξη, δεν έχει κάνει τίποτα όλους αυτούς τους μήνες. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μείωσε τις εισφορές.

Οι εισφορές, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, το οποίο τώρα έχει κατατεθεί και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από τη Βουλή, μετά από 7 μήνες, οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα δουν αύξηση των εισφορών τους. Δεν ισχύει η μείωση των εισφορών, είναι ψέματα.

Έχουμε μια πολιτική η οποία αντί να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας δημιούργησε για πρώτη φορά τέτοιες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, βλέπουμε ότι και στα σημεία που αφορούν τη μεσαία τάξη, αλλά και σε αυτά των επενδύσεων.

Που είναι η επένδυση για το Ελληνικό; Ο κ. Φλαμπουράρης και όλοι μας λέγαμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη επένδυση, η οποία δεν γίνεται μια μέρα στην άλλη.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν τόπο. Καταφέραμε και αφήσαμε πίσω μας την κρίση και βγήκαμε από τα μνημόνια και είχαμε γεμάτα ταμεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έπρεπε να σκύψει πάνω σε αυτά τα ζητήματα, να ενισχύσει τη μεσαία τάξη την οποία είχε κάνει σημαία το προηγούμενα χρόνια και τώρα την έχει ξεχάσει».

Για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη: «Εμείς αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε είναι να μπορέσουμε επιτέλους να φέρουμε την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Φέραμε 10 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης και μειώσαμε την ανεργία κατά ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό αφορά και τη μεσαία τάξη».

Γιατί η μεσαία τάξη με αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά επέλεξε τη ΝΔ: «Εμείς λέμε ότι κάναμε πολλά, προσπαθήσαμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, δεν τα καταφέραμε όλα. Δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες για να τους υποσχεθούμε ότι θα τους λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos Source link

Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της από και προς τον Λίβανο • Tvkosmos

COSMOTE: Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της από και προς τον Λίβανο • Tvkosmos Source link

Κανένα οφ σάιντ. Σαββιδοτεχνείο ξέρει καλύτερα με Κάκο, Τσαμούρη, Σκουλά κλπ. • Tvkosmos

Βαρούχας: Κανένα οφ σάιντ. Σαββιδοτεχνείο ξέρει καλύτερα με Κάκο, Τσαμούρη, Σκουλά κλπ. • Tvkosmos Source link

O Άρης τιμά τη μνήμη του Τόσκο • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 20:35 - 08/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 20:25 - 08/08/2020 Ο Άρης δεν ξεχνά τον αδικοχαμένο Τόσκο. Σύμφωνα με όσα γράφουν στην Βουλγαρία ,η ομάδα της Θεσσαλονίκης...

«Λίβερπουλ και Λέστερ για Τσιμίκα» • Tvkosmos

Θράυση κάνει ο Κώστας Τσιμίκας! Η Daily Mail ανέφερε το Σάββατο (8/8) ότι η Λίβερπουλ και η Λέστερ έχουν κάνει κρούση στον Ολυμπιακό για τον 24χρονο αριστερό...