Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλαρης

Ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν είναι πλέον αυτός που ξέραμε.
Δεν συγκρούονται πλέον ιδεολογίες και κόμματα.
Συγκρούονται κουλτούρες, νοοτροπίες και λογικές!

– Από την μία υπάρχει η λογική της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα ώστε να μην έχει ανάγκη του όποιου επιδόματος του Κράτους “πατερούλη” και από την άλλη υπάρχει η λογική για πλήρη εξάρτηση του Έλληνα από κρατικές παροχές και επιδοτήσεις.
– Από την μιά υπάρχει το κίνητρο για ατομική άνοδο του επιπέδου του πολίτη που θα δουλέψει, θα επενδύσει,θα μελετήσει και θα ρισκάρει και από την άλλη υπάρχει η κολεκτιβοποίηση και η προσμονή από το Κράτος για “τακτοποίηση” ανεξαρτήτως προσόντων και αξιολόγησης του κάθε αποτυχημένου που έχει κολλήσει ένσημα σε συνδικάτα και πεζοδρόμια.
Το ψέμα έχει γίνει η καθιερωμένη τακτική και η Γκαιμπελική θεωρία ότι “πές πές κάτι θα μείνει” έχει καθιερωθεί στον Δημόσιο διάλογο,στα ΜΜΕ και ΜΚΔ.
Μπορεί να υπάρχουν επι μέρους και παράπονα για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά η βασική πολιτική μάχη γίνεται πλέον ανάμεσα σε αυτές τις δύο ιδιοσυγκρασίες.
Λυπάμαι που θα απογοητεύσω όσους ευελπιστούν ότι θα εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει, προστατεύει και αξιοποιεί ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που έχουν γαλουγηθεί με την θεωρία του εύκολου κέρδους με την μικρότερη προσπάθεια.
Με όσα λέει δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσπαθεί να “μπετονάρει” αυτό το 20-25% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και τίποτε άλλο.
Πολλοί φίλοι απορούν πως μπορεί να λέει τόσα ψέματα και να γίνεται πιστευτός.
Δεν απευθύνεται πλέον σε εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθύνεται στους πρώην εργατοπατέρες, στους πλέον αδιάβαστους και στο 23% των αντιεμβολιαστών του κόμματός του,με όποιο μυαλό κουβαλάνε αυτοί!
Θα είναι σκληρή η οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση όσο και εάν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν παντοκρατορία της Ν.Δ. και του Μητσοτάκη.
Τα χαλκεία του Αυριανισμού που έχουν αναβιώσει θα πιάσουν πάλι δουλειά προεκλογικά.

Πολλοί δεν θα θυμούνται ότι μιά ψεύτικη φωτογραφία του Κώστα Μητσοτάκη που δημοσιεύθηκε το 1985 δυό ημέρες πρίν τις εκλογές έκρινε το αποτέλεσμα.
Τώρα η τεχνολογία έχει περισσότερα μέσα και θα γίνει πραγματικός βομβαρδισμός με κάθε είδους fakes και κτυπήματα κάτω από την ζώνη.
Μετά τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Μήτσοτάκη και της οικογένειάς του από τον Τσίπρα στην ΔΕΘ, όποιος ελπίζει σε μιά ήρεμη προεκλογική περίοδο,είναι βαθια νυχτωμένος.

Τα διλήμματα θα είναι 2015 ή 2024 και Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

Άς αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε από τώρα!