Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων – Πάρμα, Μαρία Τερέζα της Ισπανίας, νικημένη από τον κορωνοϊό όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της χθες Σάββατο.

Η πριγκίπισσα αρρώστησε πριν από οκτώ ημέρες και διακομίσθηκε την Παρασκευή (27.03.2020) σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή. Αυτή που της μετέδωσε τον ιό, ήταν η νοσοκόμα που φρόντιζε τις δύο αδερφές της, ενώ τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο μικρότερος αδελφός της, πρίγκιπας Σίξτος Ερρίκος. «Σήμερα το απόγευμα, η αδερφή μας Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων -Πάρμα, θύμα του κορωνοϊού, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών», έγραψε.

Η Μαρία Τερέζα γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1933 στο Παρίσι και ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του πρίγκιπα Ξαβιέρ, Δούκα της Πάρμα, και της Μαντελάιν των Βουρβόνων. Η πριγκίπισσα δεν παντρεύτηκε ποτέ και ανέκαθεν το στήριγμά της ήταν τα αδέρφια της.

Ο βασιλιάς Φελίπε, που έχει βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό, επισκέφθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει ταξικές διακρίσεις

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του, ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ από ηγέτες έχει προσβληθεί από τον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.  Από εκεί και πέρα όλο και κάποια ονόματα από κυβερνητικά στελέχη διαφόρων χωρών επισημαίνονται ως κρούσματα του κορωνοϊού.

Source link