Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Εάν έγραφα αυτά πρίν από την απόφαση του Μητσοτάκη να μην υπάρξουν υποχρεωτικά και πληρωμένα rapid test για όλους στα ρεβεγιόν πολύ πιθανόν να με αντιμετώπιζαν με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς, σαν υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής.
Το θέμα έληξε με τα self test που αποφασίστηκαν αλλά δυό κουβέντες νομίζω ότι χρειάζονται.

Ο Πρωθυπουργός προτίμησε την προαιρετική υπευθυνότητα από την υποχρεωτικότητα του τεστ.

Απευθύνομαι στους φίλους εμβολιασμένους που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους εαυτούς τους και τους συμπολίτες τους. Δυστυχώς οι ανεμβολίαστοι αυτά δεν θέλουν να τα καταλάβουν.

Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τα εμβόλια τα κάναμε γιατί ακούσαμε την Επιστήμη και δεν λάβαμε υπ’όψη μας τα περί παρενεργειών και “τσιπακίων” που μας βομβάρδιζαν οι ανεγκέφαλοι.

Τώρα με την ΟΜΙΚΡΟΝ βλέπουμε ότι οι περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες ακύρωσαν όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και μπήκαν ξανά σε καθεστώτα ήπιου ή σκληρού lock down.

Εδώ μετά από δύο χρόνια αποφασίστηκε να κάνουμε σχεδόν κανονικά Χριστούγεννα με κέντρα διασκέδασης και μαγαζιά ανοικτά για τα ψώνια μας.

Έρχεται λοιπόν η Πολιτεία και μας ζητάει για ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονίας) να κάνουμε από ένα rapid test προκειμένου να μπούμε σε κλειστούς χώρους με άλλα 100-500 άτομα και να το πληρώσουμε από την τσέπη μας.
Και τότε θεωρήσαμε εμείς οι εμβολιασμένοι ότι μας τιμωρούν και δεν αφήσαμε κάγκελο που δεν το καβαλήσαμε, παρ’ ότι η Πολιτεία έχει φροντίσει σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρχουν ανεμβολίαστοι.

Κάναμε δωρεάν 2-3 εμβόλια με μηδέν ταλαιπωρία, αποκτήσαμε το 90% της ελευθερίας κινήσεων χωρίς κανένα περιορισμό και θεωρούμε ότι το εμβόλιο είναι μιά πανοπλία που μας προστατεύει εσαεί και οπουδήποτε.

Δεν είναι έτσι φίλοι μου γιατί δεν έχουμε όλοι οι εμβολιασμένοι τα ίδια ανοσοποιητικά και η ανοσοαπόκριση του καθενός μας διαφέρει.

Όταν βρίσκεσαι μεταξύ 300 ανθρώπων σε κλειστό και κλιματιζόμενο χώρο, κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

– Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπεύθυνος εμβολιασμένος πολίτης θα πάει σε τέτοιο περιβάλλον και δεν θα πάρει από μόνος του τα απαραίτητα μέτρα.
– Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάμε στους παπούδες και στις γιαγιάδες μας χωρίς rapid test.
Να μην ρίξουμε τον κουβά με το γάλα που με τόσες θυσίες και στερήσεις γεμίσαμε.

Να περάσουμε όμορφα και με ασφάλεια.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και καλή Χρόνια σε όλους.