Αρχική Πολιτική Ο νόμος ισχύει και για Πολάκη-Τζανακόπουλο

Ο νόμος ισχύει και για Πολάκη-Τζανακόπουλο

Γράφει ο Σπαρτιάτης

Όπως είχε ήδη προδιαγραφεί από τις δηλώσεις και τις υπόνοιες των εμπλεκομένων μερών, η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis οδηγήθηκε σε νέα αναβολή. Ένα μήνα μετά τη σύσταση της επιτροπής αυτή έχει συνεδριάσει μόνο για διαδικαστικά ζητήματα, κι ακόμα δεν έχει εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας. 

Ως εδώ. Αρκετά! Ας σταματήσουμε επιτέλους να παίζουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία να μη λειτουργήσει η επιτροπή αυτή. Να μη συνεδριάσει, να μην εξετάσει μάρτυρες, να μη βγάλει πόρισμα. Να μην έρθουν να καταθέσουν ενώπιον των βουλευτών ο Φρουζης, ο Μανιαδάκης κι οι άλλοι προστατευόμενοι μάρτυρες, να μην ξεκινήσει ποτέ η διερεύνηση των κατηγοριών. Φοβούνται τι μπορεί να ανακαλύψει η επιτροπή για τα πεπραγμένα του Ρασπούτιν. 

Για αυτό έβαλε στην επιτροπή το Τζανακόπουλο και τον Πολάκη. Ελπίζοντας ότι θα κατάφερναν με τον τρόπο τους να εμποδίσουν τους υπόλοιπους από την επιτέλεση του έργου τους.. Η εξαίρεση των δύο που αποφάσισε η επιτροπή ήταν ένα γερό χαστούκι νομιμότητας για τους συριζαιους. Μια υπενθύμιση ότι στις ανακριτικές και δικαστικές διαδικασίες υπάρχουν όρια που θέτει η δικονομία, και δεν κάνουν ό, τι γουστάρουν. 

Αν όμως η εξαίρεση μείνει στα χαρτιά δε θα έχουμε κάνει παρά μια τρύπα στο νερό. Οι δύο βουλευτές δε θα σταματήσουν να έρχονται στην επιτροπή, και αν συνεχιστεί η ίδια τακτική των αναβολών θα πετύχουν τελικά το στόχο τους. Η επιτροπή δε θα λειτουργήσει και δε θα επιτελέσει το σκοπό της. 

Αρκετά με την ανοχή στην παρανομία. Δε θα πετυχαίνουν για πάντα οι δύο βουλευτές να εμποδίζουν τη διερεύνηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Εφοσον η επιτροπή αποφάσισε την εξαίρεσή τους, πρεπει να κρατηθούν μακριά από τις εργασίες της. Κι αν δε σκοπεύουν να το κάνουν οικειοθελώς, ο νόμος δίνει στο προεδρείο της επιτροπής τα μέσα να το πράξει. Υπάρχει η ασφάλεια της Βουλής που οφείλει να προστατεύσει τη διαδικασία. 

Δεν είναι μονο το ζήτημα λειτουργίας της επιτροπής. Σαφώς και η αποστολή της πρέπει να επιτευχθεί και να διερευνηθεί αν υπήρξε όντως σκευωρία. Δεν είναι όμως αυτός ο βασικός λόγος που είναι επιτακτική η εφαρμογή του νόμου. 

Η Βουλή πρέπει να δωσει στην κοινωνία το σωστό μήνυμα. Συμπεριφορές τραμπούκων σαν τον Πολάκη που νομίζουν πως είναι υπεράνω του νόμου έχουν ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες τώρα. Είναι καταστάσεις που οι Έλληνες πολίτες βιώνουν και ανέχονται. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές και μέσα στο Κοινοβούλιο! Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε βουλευτές να παρακωλύουν τη διαδικασία και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις της επιτροπής. 

Στην επόμενη συνεδρίαση, αν οι δύο βουλευτές επιμείνουν στην ίδια στάση, όπως έχουν δηλώσει, το προεδρείο οφείλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα επιβολής του νόμου και της τάξης. Αν αυτά διασαλεύονται ακόμα και μες στο Κοινοβούλιο, πως περιμένουμε να επιβληθούν στην κοινωνία; Αν δε μπορεί να τηρηθεί ο νόμος για έναν Πολάκη κι έναν Τζανακόπουλο, πως θα επιβάλλεται για τους ομοίους τους εκτός Βουλής; Η επιτροπή οφείλει να δείξει παντού ότι ψευτόμαγκες σαν τον Πολάκη που νομίζουν πως είναι υπεράνω όλων όταν έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο κάνουν πίσω. Κι αν δεν κάνουν πίσω, φροντίζουν για αυτούς τα όργανα της τάξης. Να τεθεί αντιμέτωπος ο Πολάκης με το δίλημμα να τον δει όλος ο κόσμος να απομακρύνεται από τους αστυνομικούς σαν κοινός εγκληματίας. Όρθιος, σηκωτός, όπως προτιμάει. Να καταλάβουν όμως οι Έλληνες ότι ακόμα κι αν σε έχουν ψηφίσει μερικές χιλιάδες πολιτών, δεν είσαι πάνω από τους νόμους και δε μπορείς να κάνεις ό, τι γουστάρεις. Να το δουν στην πράξη, και να μπορέσει επιτέλους η επιτροπή να λειτουργήσει. 

Μην ανησυχείτε ότι η επέμβαση της αστυνομίας θα τους κάνει ήρωες. Το κοινό αυτό που γουστάρει τέτοιες φάσεις, με νταηλίκια και τραμπουκισμούς, ενθουσιάζεται πολύ περισσότερο όταν τους βλέπει να επιβάλλονται στους υπόλοιπους. Δε θα κερδίσουν κάτι περισσότερο. Αφήστε που το πιθανότερο είναι να κάνουν πίσω. Πάντα έτσι αντιδρούν αυτοί. 

Η επιτροπή πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Περισσότερο όμως πρέπει να δείξει η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία το στίγμα της. Ο νόμος κι η τάξη ισχύουν για όλους. Από τον Πολάκη μεχρι τον τελευταίο αναρχικό των Εξαρχείων. 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα υγείας στα Δωδεκάνησα

Βασίλης Α. Υψηλάντης «Αναγκαία η εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής στον τομέα της υγείας. Θέτουμε τα προβλήματα και διεκδικούμε την επίλυσή τους. Κανείς δεν θα εμποδίσει...

“Γιατί κ. Μητσοτάκη δείχνετε επιείκεια απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων”

"Γιατί κ. Μητσοτάκη δείχνετε επιείκεια απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων" ΑρχικήΠολιτική“Γιατί κ. Μητσοτάκη δείχνετε επιείκεια απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων” Source link

Πρόστιμο σε καπνιστή γιατί τον κάρφωσε ο διπλανός

Πελάτης ενοχλήθηκε από το τσιγάρο του διπλανού, κάλεσε την Αστυνομία κι έπεσε… διπλή καμπάνα! Πού συνέβη το περιστατικό;. Στη Ρόδο. Σχετικές Ειδήσεις Σύμφωνα με τη...

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση ο ΟΗΕ

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση ο ΟΗΕ - "Κόβουν" ακόμα και το ρεύμα ΑρχικήΔιεθνήΈνα βήμα πριν την κατάρρευση ο ΟΗΕ – “Κόβουν” ακόμα και το...

«Μ αυτό το φιλί…» • Tvkosmos

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξή της η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τον Αθλητισμό, την μεγάλη της αγάπη,το τένις, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και...