Σε αναβρασμό βρίσκονται αυτή την περίοδο όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί συχνά τους υπουργούς του.

Έτσι λοιπόν, φθάνοντας στο τέλος του έτους πλησιάζουμε και στην πρώτη ουσιαστική αξιολόγηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου και αυτό θα γίνει με το σύστημα «Μαζί». Ένα ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης το οποίο εξήγγειλε προεκλογικά ότι θα εφαρμόσει και για τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό όλα τα υπουργεία αυτό το διάστημα ετοιμάζουν τα σημειώματα δράσης τους προς τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο με τους επικεφαλής των εκάστοτε χαρτοφυλακίων να θυμίζουν περισσότερο μαθητές που δίνουν… πανελλαδικές εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως με το πρόγραμμα «Μαζί» – ένα εξελιγμένο πληροφοριακό σύστημα – θα μπορεί ο Πρωθυπουργός να ελέγχει την πορεία του έργου των υπουργών ανά τομέα και συνολικά. Θα ελέγχεται η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που τίθενται αλλά και η εκτέλεση ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος της υλοποίησης του προγραμματισμού που περιλαμβάνεται στους φακέλους που παρέλαβαν τα στελέχη της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει ο Βηματοδότης, έως το απόγευμα της Τρίτης οι περισσότεροι υπουργοί είχαν αποστείλει ηλεκτρονικά τις δράσεις και τα χρονοδιαγράμματα, ενώ μένουν ακόμη καμιά δεκαριά υπουργοί που δεν το έχουν κάνει ακόμη (βέβαια οι προθεσμίες δεν έχουν λήξει ακόμα), ώστε να συμπληρωθεί το παζλ και να σχηματίσει το Μέγαρο Μαξίμου μια εικόνα για το πώς κινείται το κυβερνητικό έργο. Μάλιστα το πρόγραμμα «Μαζί» θα λειτουργεί εφεξής σε μηνιαία βάση.

Προηγούμενο άρθρο90 θέσεις στο Πανεπιστημιο ΠατρώνΕπόμενο άρθροΗ μάχη του προϋπολογισμού

Source link