Πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα κήρυξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων εισαγγελέων, στελεχών του ΣΔΟΕ και της Αρχής για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, προετοιμάζεται γιγαντιαία επιχείρηση στα πρότυπα της Ιταλίας που θα περιλαμβάνει κύμα συλλήψεων, κατασχέσεις λογαριασμών και κλείσιμο επιχειρήσεων, τις οποίες χρησιμοποιεί το οργανωμένο έγκλημα για να ξεπλένει τα τεράστια ποσά από λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων, ναρκωτικά, πορνεία και προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι δύο πρόσφατες δολοφονίες νονών της νύχτας εντάσσονται στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις συμμορίες για τον έλεγχο περιοχών της Αθήνας και των παράνομων δραστηριοτήτων στη Μύκονο που αποφέρουν πακτωλό εκατομμυρίων.

Η γιγάντωση της Αλβανικής μαφίας, που έχει επιστρατεύσει πληρωμένους δολοφόνους από το Κόσοβο, είναι η αιτία του εμφύλιου που ξέσπασε ανάμεσα στις συμμορίες.

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές στην προσπάθεια τεκμηρίωσης των στοιχείων, που είναι απαραίτητα για να προχωρήσουν στη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης του υπόκοσμου, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και επίορκοι αστυνομικοί, υψηλόβαθμοι και χαμηλόβαθμοι, οι οποίοι είχαν αναπτύξει σχέσεις διαπλοκής με τις εγκληματικές συμμορίες.

Όλοι αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες για την εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Source link