Την άποψη ότι η Εθνική ομάδα πρέπει να έχει μόνο ξένο προπονητή διατύπωσε με δηλώσεις του, ο Κώστας Κατσουράνης.

Σχετικές Ειδήσεις

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Άγγελος Αναστασιάδης, σχολίασε:

«Tvkosmos μου είναι ξεκάθαρη. Μόνο ξένους προπονητές πρέπει να έχει η Εθνική. Όχι, βέβαια, επειδή δεν διαθέτουμε ικανούς Έλληνες τεχνικούς, αλλά επειδή δεν αντέχει το σύστημα. Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία, λείπει η νοοτροπία. Σας είπα ότι απαιτείται κάποιος που θα εμπνέει τους παίκτες. Προπονητής ή στέλεχος, δεν με ενδιαφέρει, αλλά κάποιον που θα σέβονται».

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος Αχαιός ποδοσφαιριστής, πρόσθεσε: «Υπάρχουν καταστάσεις που με κάνουν να ντρέπομαι. Οι σύλλογοι έχουν μπει στην Εθνική ομάδα. Είναι ανεπίτρεπτο. Συνέβαινε στο παρελθόν, συμβαίνει και τώρα. Η Εθνική πρέπει να είναι πάνω απ΄όλους και όλα. Να υπάρχει σεβασμός, να υπάρχει κάποιος που θα εμπνέει, αλλά και θα βάζει… χέρι στους παίκτες όταν χρειάζεται».

Αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης, ο Κατσουράνης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του: «Βγαίνουν πράγματα ανεπίτρεπτα. Διαβάζω απίθανες καταστάσεις. Διαρροές όσων συμβαίνουν στα αποδυτήρια είναι σημάδια διάλυσης. Σημαίνει ότι δεν είναι ομάδα. Κάποιοι παίκτες είναι καλομαθημένοι, θέλουν να κάνουν κουμάντο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν θα κρίνω την απόφαση παιδιών να μιλήσουν. Καλό είναι να μιλήσεις, αν έχεις κάτι να πεις. Αλλά πρώτα έπρεπε να το συζητήσουν εντός ομάδας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση των ευθυνών, αλλά και το μέλλον, πρόσθεσε τα εξής: «Η Εθνική βιώνει δύσκολα χρόνια. Μετά το Παγκόσμιο του 2014, γίνονται συνεχόμενα λάθη. Λάθος επιλογές στελεχών. Είχαμε δύο προπονητές για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχουμε αλλάξει πέντε και πάμε για τον έκτο. Χρειαζόμαστε πρώτιστα ένα πλάνο. Δεν μπορεί η Εθνική να μην έχει έδρα. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκκρεμότητες. Χρειαζόμαστε σχέδιο και έπειτα ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην εικόνα που εμφάνισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πρόσφατα παιχνίδια του, ξεκαθάρισε: «Δεν μπορώ να ξέρω όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα. Ακούω και διαβάζω πολλά, αλλά μπορώ να μιλήσω για όσα βλέπω. Η Εθνική είναι μία ομάδα χωρίς αγωνιστική ισορροπία. Κατά την γνώμη μου, πρώτα πρέπει να χτίσουμε την άμυνα. Δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε γκολ σε κάθε ματς. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα μας και αυτό δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά όσους αγωνίζονται».

Source link