Αρχική Τοπικά Ο Ι.Σ.Ρ. και οι γιατροί των νησιών κοντά στην κοινωνία

Ο Ι.Σ.Ρ. και οι γιατροί των νησιών κοντά στην κοινωνία

«Υγεία τίμιον αλλ’ ευμετάστατον» κατά τον Πλούταρχο (47 – 120 μ.Χ.) και όλοι γνωρίζουν ότι πράγματι το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο αλλά ευμετάβλητο, ιδιαίτερα σήμερα που η πανδημία του Covid-19 μαστίζει την ανθρωπότητα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου και γενικότερα οι γιατροί των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.

 

Υπηρετούμε την Δημόσια Υγεία, εξετάζουμε επείγοντα περιστατικά στα ιατρεία μας, παρεμποδίζουμε την εξάπλωση της νόσου και προσφέρουμε άμεσα στο κοινωνικό σύνολο αποφορτίζοντας με αυτό τον τρόπο τα νοσοκομεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη κατά την συνάντησή τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Περιφέρειας με τους φορείς για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.

 

Ο κ. Τσέρκης υπογράμμισε ότι με σοβαρότητα και προτάσεις ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου και τα μέλη του και οι αντίστοιχοι ιατρικοί σύλλογοι των νησιών συμμετέχει στη μάχη. Αυτό το αναγνωρίζει η κοινωνία που αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι οι γιατροί μας ανοίγουν τα ιατρεία τους για να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά να πραγματοποιήσουν διάγνωση και να ξεκινήσουν θεραπεία ή να παραπέμψουν περιστατικά, όπου αυτό απαιτείται, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς, να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία, να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μεταφοράς και διάδοσης του Covid-19 με την αποφυγή του συνωστισμού. Με δυο λέξεις το αγαθό που ονομάζουμε Δημόσια Υγεία, το υπηρετούμε σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, ασκώντας συνειδητά τα καθήκοντά μας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΙΣΡ για τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο και για τις πλέον σημαντικές δραστηριότητες ενός ιατρού κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Ο κ. Τσέρκης κατέθεσε τις παρατηρήσεις του λέγοντας ότι καθημερινά τα μέλη του συλλόγου δίνουν μια πραγματική μάχη τηλεϊατρικής. Ένας γιατρός δεν αντιμετωπίζει μόνο τα επείγοντα περιστατικά αλλά με τον υπολογιστή του, με άλλη φορητή συσκευή ή το κινητό του τηλέφωνο, δέχεται διαρκώς βιντεοκλήσεις μέσω skype ή άλλης πλατφόρμας και εκτιμά το περιστατικό δίνοντας οδηγίες στον απομακρυσμένο ασθενή που έχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Είναι πολύ σημαντικό ένας συμπολίτης μας να δέχεται ιατρικές συμβουλές στο σπίτι του εν μέσω περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας.

 

Επίσης ένας ιατρός, μέλος των ιατρικών συλλόγων των νησιών μας, αφιερώνει μεγάλο μέρος του κρίσιμου και παραγωγικού χρόνου εργασίας του σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ασθενείς τους οποίους κατευθύνει, ενημερώνεται για τυχόν συμπτώματα και γενικά για θέματα ιατρικής φύσεως και έτσι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει ότι και παραπάνω, δηλαδή την στήριξη της Δημόσιας Υγείας. Κατά κανόνα οι απομακρυσμένες ιατρικές πληροφορίες παρέχονται χωρίς αμοιβή και πολλοί ασθενείς εξυπηρετούνται από τους γιατρούς μας χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε νοσοκομεία. Τα μέλη μας μπορούν να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στον τομέα της τηλεϊατρικής.

 

Κατά την συνάντηση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Φλεβάρη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμο Αποστολάτο, που εκπροσωπεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της Δωδεκανήσου. Ο κ. Αποστολάτος, αφού αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο, ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κάθε φορέα που μπορεί να συνεισφέρει για παροχή αναλώσιμων που σχετίζονται με την πανδημία για τους Ιατρικούς Συλλόγους των νησιών μας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άλλα, τα οποία αφενός μεν βρίσκονται σε έλλειψη, αφετέρου δε χρησιμοποιούνται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο κ. Τσέρκης και αφορά τους ιατρικούς συλλόγους των νησιών και θα μεταφερθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας.

 

Ο κ. Φλεβάρης ευχήθηκε σε όλα τα μέλη των ιατρικών συλλόγων, στις διοικήσεις και τους προέδρους τους, και επίσης στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνεργάτες που εργάζονται στα ιατρεία, δύναμη και υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προσφέρουν σπουδαίες ιατρικές υπηρεσίες. Οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη και αναφέρθηκαν στην συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Αρχή και την Διεύθυνση Υγείας.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου που ηγείται και συντονίζει την μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας και του αρμοδίου συναδέλφου κ. Θωμά Σωτρίλλη που προΐσταται του τομέα της υγείας και αποτελεί ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκαλεί η κρίση του νέου κορωνοϊού λόγω γνώσεων, εμπειρίας και της ιατρικής του ιδιότητας, στηρίζει τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις του ιατρικού κόσμου και των επιστημονικών ιατρικών συλλόγων.

Ροή Ειδήσεων

Τραγικός θάνατος για 9χρονο από επίθεση σκύλου

Από A. AE 08:48 - 29/05/2020 Τελευταία Ενημέρωση 08:49 - 29/05/2020 Τραγικό θάνατο από επίθεση σκύλου βρήκε ένα αγόρι ηλικίας 9 ετών στην πόλη Μάουντ Βέρνον στην...

20% οι φίλαθλοι. Όταν όμως χάσει η ομάδας τους, τι γίνεται; • Tvkosmos

Πουρσανίδης (ΟΦΗ): 20% οι φίλαθλοι. Όταν όμως χάσει η ομάδας τους, τι γίνεται; • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΠουρσανίδης (ΟΦΗ): 20% οι φίλαθλοι. Όταν όμως χάσει η ομάδας...

Γραμμένος: Έτρεξε στον Γεραπετρίτη. Τζάμπα η βενζίνη…

Διαβάστε στην Άποψη: SPORTS Παρασκήνια Η ανάρτηση - Γραμμένος: Έτρεξε στον Γεραπετρίτη. Τζάμπα η βενζίνη… - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link

Ανδρέας Ξανθός: Υμνεί τον Τσιόδρα, θα τον «τελειώσει» ο Πολάκης;

Ανδρέας Ξανθός: Υμνεί τον Τσιόδρα, θα τον «τελειώσει» ο Πολάκης; ΑρχικήΠολιτικήΑνδρέας Ξανθός: Υμνεί τον Τσιόδρα, θα τον «τελειώσει» ο Πολάκης; Source link

Στις 20 Ιουνίου η επανεκκίνηση στο καμπιονάτο • Tvkosmos

Ολοκληρώνεται το παζλ της επιστροφής των μεγάλων πρωταθλημάτων. Μετά τις Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία σήμερα αποφασίστηκε και η επιστροφή της Serie A’. Όπως ανακοινώθηκε...