Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Απέφυγα ενσυνείδητα εδώ και ένα μήνα περίπου να γράψω κάτι για την πανδημία.
Το χρονικό αυτό διάστημα “ξέσκισα” κυριολεκτικά το #worldmeters coronivirus,το #John Hopkins coronovirus,το #world in data covid,το #ECDC και τον ΕΟΔΥ.
Ιδίως από τότε που εμφανίστηκε η ΟΜΙΚΡΟΝ το βούλωσα τελείως.

Από την μια η χαμηλή νοσηρότητα χαλάρωνε τον κόσμο και από την άλλη ο τεράστιος αριθμός των κρουσμάτων έφερνε σε κάποιους τον πανικό.
Προτίμησα λοιπόν να ενημερώνομαι για το τί συμβαίνει σε όλον το κόσμο από το να έρχομαι σε αντιπαραθέσεις και να εξηγώ δυσνόητους δείκτες και τελείως εξειδικευμένες στατιστικές που όσοι δεν είναι αργόσχολοι συνταξιούχοι σαν και εμένα, δεν μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά.
Εκείνο λοιπόν που είδα και έβγαλα πλέον καθαρό συμπέρασμα, είναι ότι όλα τα Κράτη δυτικού τύπου, ακολουθούν κατά 95% την ίδια πολιτική.

Με δεδομένη την επάρκεια των εμβολίων κανένα κράτος δεν διακινδυνεύει την συνοχή και την οικονομία του, προκειμένου να σώσει όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται.
Τα όποια μέτρα παίρνονται, παίρνονται μόνο και μόνο όταν πιέζονται τα συστήματα υγείας.
Όταν η πίεση είναι αντιμετωπίσιμη κανένα Κράτος δεν κλείνει στο παραμικρό την οικονομία του, για να σώσει όσους εξακολουθούν να μπαίνουν στις ΜΕΘ με δική τους επιλογή.

Ξέρω ότι είναι σκληρό αυτό που ακούγεται, αλλά ο χρόνος της πειθούς για τους ανεμβολίαστους που διαρκεί 2 χρόνια τώρα έχει φτάσει στο τέλος του.

Εάν η επέλαση της ΟΜΙΚΡΟΝ κρατήσει περισσότερο από όσο υπολογίζουν οι επιστήμονες, τα επόμενα μέτρα θα αφορούν καθαρά τους ανεμβολίαστους και θα είναι πολύ σκληρά.

Σε όλη την Ευρώπη ήδη συζητείται ο υποχρεωτικός καθολικός εμβολιασμός, γιατί με τόσα κρούσματα και τόση κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, φοβούνται μια νέα μετάλλαξη που να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο από την Ομικρον, από τα εμβόλια.

Πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν νόημα πλέον γιατί όλοι θα έχουν κάποιον στο περιβάλλον τους που έχει νοσήσει.

Ο καθένας καλείται να προφυλαχθεί και να προφυλάξει τους γύρω του κατά το δυνατόν και οι τρόποι είναι πλεόν γνωστοί σε όλους μας.

Χρόνια πολλά!