Η φράση του πρώην υπουργού Παιδείας ότι «δεν επαναλαμβάνονται μηχανιστικά ούτε το 2015 ούτε το 1989» σηκώνει πολλές μεταφράσεις

Από Ν. ΤΣ.
11:01 – 04/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 20:26 – 03/07/2020

Πολλοί άκουσαν την παρέμβαση του Νίκου Φίλη στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον λίγοι την «αποδελτίωσαν» όπως έπρεπε.

Και δεν εννοούμε την αμφισβήτηση του προεδρικού εκλεκτού Νίκου Παππά, με τον οποίο ο πρώην υπουργός Παιδεία έχει από καιρό χωριστά… τσανάκια. Στεκόμαστε κυρίως στη φράση που είπε ο Φίλης ότι «δεν επαναλαμβάνονται μηχανιστικά ούτε το 2015 ούτε το 1989», η οποία ήρθε ως απάντηση στην ατάκα του Αλέξη Τσίπρα περί «ριμέικ του βρώμικου ‘89».

Ένα θέμα είναι ασφαλώς η εναντίωση ενός ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρική επιχειρηματολογία ότι οι αποκαλύψεις περί παρακράτους είναι δήθεν νεοδημοκρατικής έμπνευσης τέχνασμα.

Ακόμη όμως μεγαλύτερο θέμα είναι ο «χρησμός» του Φίλη για το 2015 που σηκώνει πολλές μεταφράσεις. Διότι εκείνη τη χρονιά είχαμε και το καβάλημα του ΣΥΡΙΖΑ στο κύμα του λαϊκισμού που τον έφερε στην εξουσία, είχε και την παρά φύση συνεργασία με τον Καμμένο, είχε και τη διαπραγμάτευση που μας πήγε στα βράχια, αναποδογύρισε ένα δημοψήφισμα και έφερε ακόμη ένα μνημόνιο.

Είναι πολλά τα… ανεπανάληπτα, Νίκο!

Source link