Αρχική Κόσμος Ο αστεροειδής Bennu απειλεί τη Γη τα επόμενα χρόνια

Ο αστεροειδής Bennu απειλεί τη Γη τα επόμενα χρόνια

Από A. AE
10:30 – 27/01/2020
Τελευταία Ενημέρωση 10:41 – 27/01/2020

Mικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα σύγκρουσης του αστεροειδούς Bennu στη Γη.

Σχετικές Ειδήσεις

Ο Bennu είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη NASA και μόλις πέρυσι το διαστημικό σκάφος Osiris Rex έφτασε στα εδάφη του για να συλλέξει δείγματα και να τα στείλει πίσω στον διαστημικό οργανισμό μέχρι το 2023. Ένας ακόμη λόγος που, όπως αναφέρει η Express, ο αστεροειδής μελετάται από τη NASA είναι η μικρή πιθανότητα πρόσκρουσης με τη Γη τους τους επόμενους αιώνες.

Ο Μάικλ Μπους, αστρονόμος του Ινστιτούτου SETI, δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα ο αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη το 2175 και το 2200, εξαρτάται από το φαινόμενο Yarkovsky. Το φαινόμενο Yarkovsky είναι όταν ένας αστεροειδής ή ουράνιο σώμα αλλάζει τροχιά από την έκλυση θερμότητας, είτε από τον εαυτό του ή άλλα ουράνια σώματα, συμπεριλαμβανομένου του Ήλιου.

Εάν η αλλαγή στην τροχιά του Bennu είναι αρκετά ισχυρή, η τροχιά του θα μπορούσε να τον φέρει σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Ο Μπους δήλωσε ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μία στις 27.000, αλλά το Osiris-Rex θα το αποδείξει με μετρήσεις υψηλής ακρίβειας.

Η NASA δήλωσε ότι ενώ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η Γη, «μεταξύ όλων των πλανητών, ο Bennu είναι πιθανότερο να πέσει στην Αφροδίτη».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Ο Τσιτσιπάς κερδίζει και στο… Ντουμπάι • Tvkosmos

Συνεχίζει τις επιτυχίες ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δύο μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μασσαλία, ο Έλληνας πρωταθλητής κερδίζει και στο Ντουμπάι! Σχετικές Ειδήσεις Χωρίς...

Χάνει η εθνική τον Γιάννη αν πάνε καλά οι Μπακς • Tvkosmos

Την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι φετινοί τελικοί ανακοίνωσε το ΝΒΑ, με το τζάμπολ του πρώτου ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουνίου. Σχετικές...