Οι περίοδοι κοινωνικής έντασης- οι οποίες εμφανίζονται στην χώρα μας, κατά μέσο όρο ύστερα από δύο, τρία χρόνια νηνεμίας- λειτουργούν ως εκτροφεία, του μίσους, του ανορθολογισμού και του παραλογισμού. Μια τέτοια φάση διανύουμε αυτό το χρονικό διάστημα.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Τώρα, βγήκαν πάλι στο μεϊντάνι όλα τα ιοβόλα ζωύφια για να διασπείρουν το δηλητήριο τους, σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία, σύγχυση και οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας της μακράς διάρκειας του διαβολο-κορωνοϊού, που έπεσε επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων.

Την ώρα κατά την οποία καθημερινά ανακοινώνονται τα άτομα που προσβάλλονται από τον ιό, εκείνοι οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και (το τραγικό) οι συμπολίτες μας οι οποίοι κατέληξαν, υπάρχουν, δυστυχώς, ανάλγητοι συμπατριώτες μας, οι οποίοι όχι μόνον δεν σέβονται τις τραγικές ώρες που περνούν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, αλλά απεναντίας παίζουν άθλια πολιτικά παιχνίδια, διασαλεύοντας την κοινωνική συνοχή.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε αφελώς, ίσως και ποιητική αδεία- εάν όλοι αυτοί βρίσκονται σε άλλο πλανητικό οικοσύστημα ή εγκαταβιούν σε μια άγνωστη ήπειρο και μια εικονική χώρα.

Επίσης αναρωτηθήκαμε με ποιους έρχονται σε επαφή, συνομιλούν και ανταλλάσσουν απόψεις και ποιοι τους πληροφορούν τι γίνεται γύρω τους. Όλα αυτά που αναφέρονται είναι μία πλάνη οικτρά, γιατί όλοι αυτοί που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία, είναι δίπλα μας, ζουν ανάμεσά μας και πολλούς από αυτούς τους γνωρίσαμε από την καλή και την ανάποδη.

Δεν θα αναφερθούμε στους αρνητές της μάσκας, όπως η κυρία η οποία την πατούσε με μανία στην πλατεία Συντάγματος, ούτε σε εκείνους οι οποίοι διαδίδουν ότι ο κορωνοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα, ούτε σε όσους δεν πιστεύουν στο εμβόλιο, γιατί έχουν τοποθετήσει… τσιπάκια, ο Μπίλ Γκέιτς και ο Σόρος, προφανώς για να βλέπουν πως περνούν τις νύχτες οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας.

Αναφερόμαστε σε πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι καλλιεργούν την πόλωση και τον διχασμό στην κοινωνία. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ένα πασίγνωστο διαβλητό παρελθόν (για τον Κουτσούμπα ή τον ανεγκέφαλο Βαρουφάκη δεν χρειάζεται να κάνουμε μνεία). Αντί ο… τέως πρωθυπουργός έστω δια της σιωπής να βάλει πλάτη στην- όντως- δύσκολη αυτή περίοδο, εκείνος χρησιμοποιεί τον ανεύθυνο καταγγελτικό λόγο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την διασπορά του ιού καθώς και για το ότι τα χρήματα που δίνει στους πολίτες οι οποίοι πλήττονται είναι «ψίχουλα».

Για τον γαλαντόμο αυτόν πολιτικάντη, ο Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή, έδωσε ένα χαρακτηρισμό ο οποίος πέρασε απαρατήρητος. Είπε στον Τσίπρα, ότι «δεν είστε φέρελπις, γιατί δοκιμαστήκατε 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας και αποτύχατε οικτρά». Έτσι ακριβώς είναι. Ο Αλέξης και το κομβόι του «εμετρήθησαν, εζυγίσθηκαν και ευρέθησαν ελλιπείς». Γι’ αυτό και οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here