Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το στυγερό έγκλημα που έχει παγώσει τη Γαλλία, με τον 18χρονο Μουσουλμάνο Αμπντουλάχ Ανζόροφ να μαχαιρώνει και εν συνεχεία να αποκεφαλίζει τον καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, επειδή παρουσίασε σκίτσα του Μωάμεθ μέσα στην τάξη.

Υπό καθεστώς σοκ η Γαλλία, με τον υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον «δεκάδων» ατόμων από το ισλαμικό κίνημα.

Την ίδια ώρα, το στυγερό έγκλημα έχει τροφοδοτήσει έναν δημόσιο διάλογο στη Γαλλία για το αν θα πρέπει να φρουρούνται οι εκπαιδευτικοί για την προστασία τους.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν με τον κοινή γνώμη και τους πολιτικούς να διερωτώνται αν θα πρέπει να φρουρούνται οι εκπαιδευτικοί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μια στρατηγική για την καλύτερη προστασία των καθηγητών από απειλές.

Το «τέρας», όπως αποκαλούν οι περισσότεροι Γάλλοι τον νεαρό δράστη, είχε πληρώσει αδρά τους μαθητές όπου δίδασκε ο 47χρονος Σαμιέλ για να του δώσουν πληροφορίες σχετικά με τον καθηγητή. Όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», επικαλούμενη πηγές της, ο νεαρός ισλαμιστής τρομοκράτης για τον οποίο μιλάει τα τελευταία 24ωρα όλη η Γαλλία, αποκεφάλισε τον καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη.

Ο άνδρας που δολοφόνησε τον Πατί έδωσε εκατοντάδες ευρώ σε φοιτητές πανεπιστημίου με αντάλλαγμα πληροφορίες για τον εντοπισμό του καθηγητή, γράφει η γαλλική εφημερίδα. «Στη θέση του Σαμιέλ Πατί θα μπορούσαν να είναι και άλλοι συνάδελφοί του», λέει ένας από τους Γάλλους που γνώριζε καλά τον άτυχο καθηγητή.

Source link