Αρχική Ελλάδα «Ντου» Ρουβίκωνα στα γραφεία της Μotor Oil στo Mαρούσι

«Ντου» Ρουβίκωνα στα γραφεία της Μotor Oil στo Mαρούσι

Επίθεση στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Μotor Oil στo Mαρούσι πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σχετικές Ειδήσεις

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν φθορές στην πρόσοψή του.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφερόμενη σε εργατικά ατυχήματα που κατεγράφησαν στις εγκαταστάσεις τις εταιρείας .

Η αντιεξουσιαστική ομάδα δημοσιοποίησε ο βίντεο από την επίθεση στα γραφεία της Motor Oil το οποίο συνοδεύει με κείμενο όπου εξηγεί τους λόγους για αυτή την κίνησή του.

«Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι τα «εργατικά ατυχήματα» συμβαίνουν σε μικρά αφεντικά που προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη, να εντατικοποιήσουν την εργασία, να ξεγελάσουν τις δεσμεύσεις του εργατικού δικαίου και των μέτρων ασφάλειας. Ο ίδιος μύθος λέει ότι μεγάλες εταιρείες δεν ρισκάρουν την φήμη και προστατεύουν την εταιρική τους ταυτότητα εξασφαλίζοντας τους εργαζόμενούς τους. Ε, λοιπόν αυτό είναι μύθος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξαπολύει δε δριμεία επίθεση στα «μεγάλα αφεντικά» για προσπάθεια απόκρυψης εργατικών ατυχημάτων. «Ρουτίνα ο θάνατος των ανίσχυρων, ρουτίνα οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της εταιρείας» αναφέρει.

Αιτία αγώνα

«Για εμάς όμως, που βρισκόμαστε στην αντίπαλη πλευρά» προσθέτει ο Ρουβίκωνας «τα βάσανα των ανθρώπων της τάξης μας δεν είναι ρουτίνα αλλά αιτία αγώνα. Για εμάς η ‘εθνική αστική τάξη’, όπως και το διεθνές κεφάλαιο δεν είναι άλλο από παράσιτα στο σώμα της κοινωνίας. Παράσιτα που μας απομυζούν, παράσιτα που μας κυβερνούν, παράσιτα που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μας σκοτώνουν.»

»Δεν έχουμε εμείς τις δυνάμεις να ξεφορτωθούμε τα παράσιτα, καμιά οργάνωση δεν μπορεί να τις έχει. Τις έχει όμως όλη η κοινωνική βάση αν αποφασίσει να το κάνει. Έχει τόσες δυνάμεις που ούτε μπράβοι, ούτε πολιτικοί, ουτε αστυνομία, ούτε νόμοι, ούτε δικαστήρια θα μπορέσουν να προστατέψουν τους καπιταλιστές όταν έρθει εκείνη η ώρα.»

«Ως εκείνη την ώρα εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, να βγάζουμε στο φώς, να δίνουμε παράδειγμα, να αντιπαλεύουμε την αυθαιρεσία κεφαλαίου. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να είναι σίγουροι, ότι και να κάνουν. Ώσπου να βρουν μπροστά τους αυτούς που θα γράψουν τους τίτλους τέλους της αθλιότητας. Ολους και όλες μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τι αποκάλυψε ο Σταϊκούρας για το επίδομα των 800 ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία. Σχετικές Ειδήσεις Όπως είπε ο κ....

Έγκλειστοι με τους βασανιστές μας

Ο απαραίτητος εγκλεισμός στα σπίτια, «κολώνα» της άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό, είναι για τη συντριπτική πλειονότητα πρωτόγνωρη εμπειρία. Σχετικές Ειδήσεις Για τα θετικά που μπορεί...

Πως “γραπώνεται” ο κορωνοϊός στα ανθρώπινα κύτταρα

Έναν τρισδιάστατο χάρτη της προεξέχουσας πρωτεΐνης, την οποία διαθέτει ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 για να προσδένεται στα ανθρώπινα κύτταρα και να μολύνει τον οργανισμό...

“Βρήκα τον εαυτό μου, όταν ήρθε στην ΑΕΚ ο Καρέρα. • Tvkosmos

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Stadio Aperto» του ιταλικού ραδιοφώνου της TMW, ο Ντανιέλε Βέρντε αποκάλυψε την ευεργετική επίδραση που είχε ο Καρέρα...