Σε νέες αποκαλύψεις «φωτιά» προχώρησε ο Κυριάκος Τόμπρας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Κυριάκος Τόμπρας είπε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλυτώνει φόρους».

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας μίλησε για «Syriza Frendly» διαδικασίες προκειμένου να περάσουν από την Βουλή χαριστικές τροπολογίες.

Ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89, ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.

«Τότε οι Χούρι από Ν.Δ. friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly και άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)», φέρεται να είπε ο Κυριάκος Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον Κυριάκο Τόμπρα να απαντά: « Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις αλλά δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC και του Χρίστου Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Source link