Αρχική Πολιτική Νέα δημοσκόπηση: Ξεπερνά το 40% η Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση: Ξεπερνά το 40% η Ν.Δ.

Ξεπερνά το 40% η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση έναν μήνα πριν από τις Εθνικές Εκλογές.

Παράλληλα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης η υπόθεση Βενιζέλου δεν «άγγιξε» το Κίνημα Αλλαγής.

Η δημοσκόπηση της Μetron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διαπιστώνει προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, μεσοσταθμικά.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει από 37% έως 42,6%, έναντι 27% έως 32,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ που κυμαίνεται μεταξύ 6,2% έως 9,2%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ που κυμαίνεται μεταξύ 3,6%- 6%, η Χρυσή Αυγή 3,5% έως 5,9%, το ΜεΡΑ25 από 2,5% έως 4,5%, αλλά θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα ότι θα επιτύχει την είσοδό του στη Βουλή.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που κυμαίνεται δημοσκοπικά μεταξύ του 1,6% – 3,4%  δεν θα επιτύχει την είσοδο στη βουλή.

Ετσι, οι κεντρικές τιμές των ποσοστών των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία: 39,8, ΣΥΡΙΖΑ: 29,6, ΚΙΝΑΛ: 7,7, ΚΚΕ: 4,8, Χρυσύ Αυγή: 4,7, ΜεΡΑ25: 3,6%, Ελληνική Λύση: 2,5%.

Με αυτά τα δεδομένα η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: Νέα Δημοκρατία: 160 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, ΚΚΕ 13 έδρες, Χρυσή Αυγή 13 έδρες και ΜεΡΑ25 10 έδρες.

Εκτίμηση Ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές. Δημοσκόπηση Alpha-Metron Analysis. #alphaekloges2019 #alphanews #alphatv pic.twitter.com/lDDsW9dZ2C

— ALPHA TV (@ALPHA_TV) June 7, 2019

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7,7 μονάδες. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση Ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές. Δημοσκόπηση Alpha-Metron Analysis. #alphaekloges2019 #alphanews #alphatv pic.twitter.com/AlBJ2zB3fg

— ALPHA TV (@ALPHA_TV) June 7, 2019

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός το 31% απαντά Κανένας, το 28% Μητσοτάκης, το 22% Τσίπρας. 

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός στις Βουλευτικές Εκλογές. Δημοσκόπηση Alpha-Metron Analysis. #alphaekloges2019 #alphanews #alphatv pic.twitter.com/ZeJ5k33rGM

— ALPHA TV (@ALPHA_TV) June 7, 2019

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 93,9%. Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση φτάνει πλέον το 89,1%. 

Το ΚΙΝΑΛ που στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,1% έχει ποσοστό συσπείρωσης 70,5% με διαρροές 13,2% προς τη Νέα Δημοκρατία και 6,9% προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκτίμηση του Στράτου Φαναρά είναι ότι το διαζύγιο με τον Βενιζέλο όχι μόνο δεν άγγιξε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ αλλά το ισοζύγιο εισροών – εκροών είναι θετικό για το Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος τόνισε η δημοσκόπηση δεν έχει αποτυπώσει σε όλη της την διάσταση την άθλια εικόνα με τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως εκτιμάται θα ευνοήσουν σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών και το Κίνημα Αλλαγής. 

Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 82% είναι πρώτη στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 8% στο ερώτημα ποιός θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (με μικρή ή μεγάλη διαφορά).

Το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν θετική η απόφαση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ενώ τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%.

Στην τρίτη θέση εντοπίζονται μαζί οι Γιάνης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. 

Ειδικότερα, οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών: Μητσοτάκης 46%, Κουτσούμπας 35%, Τσίπρας 34%, Βαρουφάκης 34%, Γεννηματά 34%, Λεβέντης 28%.

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 45% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Παράσταση νίκης

Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά 55%
Ν.Δ. με μικρή διαφορά 27%
ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά 1%
ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά 7%

Πρόωρες εκλογές:

Θετικό 65%
Αρνητικό 28%

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

ΥΦΕΘΑ: Δεν φοβόμαστε. Πάντα έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος Επιστρέφοντας από το Καστελόριζο όπου παρέστει στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού...

Η άνοδος στη τιμή του πετρελαίου βάζει φωτιά στα καύσιμα • Tvkosmos

H κρίση στον Περσικό Κόλπο με την άνοδο στη τιμή του πετρελαίου βάζει φωτιά στα καύσιμα με τους φόβους να εντείνονται και για την Ελλάδα. Σχετικές...

Ποινική δίωξη με 4 κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγονό

Ποινική δίωξη με 4 κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγονό ΑρχικήΕλλάδαΠοινική δίωξη με 4 κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγονό Source link...

Χατζηδάκης: Κανένας λόγος πανικού από την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς»,...

Στήριξη σε Νταμπίζα-Δώνη, ευθύνες σε παίκτες • Tvkosmos

Την πλήρη στήριξη στους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη συνάντηση των δύο με τον...