Η έμμεση προκλητική απάντηση στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Από A. Xρ.
18:05 – 13/09/2020
Τελευταία Ενημέρωση 18:53 – 13/09/2020

Την δικιά της τακτική συνεχίζει η Τουρκία όπου για ακόμα μία φορά επιμένει πως η Άγκυρα είναι ανοιχτή στον διάλογο χωρίς όμως καμία προϋπόθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε προβεί σε προκλητικές δηλώσεις Ακάρ, ο οποίος εξήγγειλε ότι το Oruc Reis θα συνεχίζει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Άγκυρα είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά χωρίς καμία προϋπόθεση, απαντώντας εμμέσως στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. «Αν κάποιοι θέτουν προϋποθέσεις στην Τουρκία, έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει να εκπληρωθούν», δήλωσε νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσαβούσογλου δεν έδωσε καμία διευκρίνιση, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι, στην ιδανική περίπτωση, οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι μετά τα «πυρά», επίθεση… φιλίας έκανε και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου και μιας πολιτικής λύσης. «Ανέκαθεν κάναμε ό,τι απαιτείται από τις καλές γειτονικές σχέσεις και αναμένουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Source link