Αρχική Πολιτική Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων


Αντιδρούν οι επιμελητές ανηλίκων και οι ιατροδικαστές στην απόφαση υπαγωγής τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την αντίδραση των επιμελητών ανηλίκων, αλλά και των ιατροδικαστών προκαλεί η υπαγωγή τους, εφεξής, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση επικαλείται την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου οργρανογράμματος στα υπουργεία και βάσει αυτού, τη «μεταφορά» των επιμελητών ανηλίκων και των ιατροδικαστών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και μεταφέρεται η γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Από τη πλευρά τους, οι επιμελητές ανηλίκων που συνδράμουν την απονομή Δικαιοσύνης για ανήλικους παραβάτες του νόμου και ανήλικα θύματα παραβατικών ενεργειών, διεκδικούν την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τονίζουν την αναγκαιότητα να παραμείνουν δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων χάρη της καλύτερης και αποτελεσματικότερης οργάνωσης και λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Οι επιμελητές ανηλίκων την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθούν με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και θα εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους «ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Και καταλήγουν: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Ελπίδες να «σωθεί» η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τη νέα κυβέρνηση

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του, Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη και  προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών Τριαντάφυλλο Καραγιάννη, είχε ο πρόεδρος των...

Κουμουτσάκος: Στο Πακιστάν έστειλε τους πρώτους 32 Πακιστανούς

Οι πρώτοι 32 Πακιστανοί μετανάστες μεταφέρθηκαν με αεροπορική πτήση στο Ισλαμαμπάντ. Τους συνόδευαν αστυνομικοί και γιατρός.   Την επαναπροώθηση 32 Πακιστανών, με αεροπορική πτήση και μετά...

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο… πού θα βρεθούν

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιπολιτευθεί θέτοντας το ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά», δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή φεύγοντας άφησε τα ταμεία άδεια, ή...

Έγκλημα – μυστήριο στον Καναδά: Νεαροί μετατράπηκαν από αγνοούμενοι σε ύποπτοι για φόνους

Ο Καμ Μακλίοντ, 19 ετών και ο Μπράιερ Σεγκέλσκι, 18 ετών, αγνοούνται από τις 19 Ιουλίου -  Source link

Σκηνές ντροπής: Βρισιές και φτυσίματα σε βάρος Σαουδάραβα μπλόγκερ – Βίντεο

Βρίσκεται στο Ισραήλ ως μέλος μιας αντιπροσωπείας έξι «προσωπικοτήτων των μέσων ενημέρωσης» Source link