Αρχική Πολιτική Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων


Αντιδρούν οι επιμελητές ανηλίκων και οι ιατροδικαστές στην απόφαση υπαγωγής τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την αντίδραση των επιμελητών ανηλίκων, αλλά και των ιατροδικαστών προκαλεί η υπαγωγή τους, εφεξής, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση επικαλείται την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου οργρανογράμματος στα υπουργεία και βάσει αυτού, τη «μεταφορά» των επιμελητών ανηλίκων και των ιατροδικαστών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και μεταφέρεται η γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Από τη πλευρά τους, οι επιμελητές ανηλίκων που συνδράμουν την απονομή Δικαιοσύνης για ανήλικους παραβάτες του νόμου και ανήλικα θύματα παραβατικών ενεργειών, διεκδικούν την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τονίζουν την αναγκαιότητα να παραμείνουν δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων χάρη της καλύτερης και αποτελεσματικότερης οργάνωσης και λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Οι επιμελητές ανηλίκων την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθούν με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και θα εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους «ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Και καταλήγουν: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Στο ματς του αιώνα ο Παναθηναϊκός 99-93 τον Ολυμπιακό στην παράταση • Tvkosmos

Στο ματς του αιώνα ο Παναθηναϊκός 99-93 τον Ολυμπιακό στην παράταση • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΣτο ματς του αιώνα ο Παναθηναϊκός 99-93 τον Ολυμπιακό στην παράταση Source link...

Ήρθε για την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα • Tvkosmos

Από N. Σ. 23:11 - 06/12/2019 Τελευταία Ενημέρωση 00:16 - 07/12/2019 Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Μάσιμο Καρέρα. Σχετικές Ειδήσεις Ταξιδεύοντας από το Μιλάνο...

Ιδιοκτήτης Ξάνθης και ασημικών (γήπεδο και Sale) υπάλληλος του Ιβάν • Tvkosmos

Ιδιοκτήτης Ξάνθης και ασημικών (γήπεδο και Sale) υπάλληλος του Ιβάν • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΙδιοκτήτης Ξάνθης και ασημικών (γήπεδο και Sale) υπάλληλος του Ιβάν Source link

Χαλαβαζής και Πιαλόγλου, τι μηνιάτικο παίρνουν από τον Ιβάν; • Tvkosmos

Αλλιώς θα σ’ τα πω εγώ. Ούτε με τις ΙΚΕ και τις Βίαλαντ θα μπλέξω, ούτε με την RFA και τον κομιστή τον Σαλαπατζίδη...

«Πρωτόγνωρη εμπειρία όσα έζησα στο Καραϊσκάκη» • Tvkosmos

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στην κάμερα του PAOK TV και αναφέρθηκε στα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σχετικές Ειδήσεις Χαρακτηριστικά ο διεθνής παίκτης του...