Τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στήριξή του στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανάρτησή του στο twitter, η οποία είναι γραμμένη στα γαλλικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Je remercie le Président Macron pour sa solidarité. @EmmanuelMacron est un vrai ami de la Grèce mais aussi un fervent défenseur des valeurs européennes et du droit international.
????

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 12, 2020

Χθες ο Γάλλος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σχετικά με τις πετρελαϊκές έρευνες.

Έπειτα ο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία.

«Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προέδρου της Γαλλίας.

Source link