Ο Κλάτενμπεργκ ξεκίνησε καλά. Θα δίνει, λέει, στη δημοσιότητα όλες τις συνομιλίες του διαιτητή με τους VARistes. Μάλιστα. Καλό είναι αυτό. Να μαθαίνουμε κι εμείς τι λένε μεταξύ τους. Να βγάζει κι ο κόσμος ένα συμπέρασμα. Ερώτηση, μάστορα: Κι ο Περέιρα, δηλαδή, γιατί δεν τις έδινε και τις κρατούσε σαν κρατικό μυστικό; Αυτό πρέπει ν’ απαντήσει ο Γραμμένος, όσο κι ο ίδιος ο Περέιρα. Φέξε μου και γλίστρησα.

Πάμε παρακάτω. Σ’ το ξαναλέω. Είναι καλό που ο Μαρκ θα τα βγάζει όλα στη φόρα. Μάλιστα. Και με τα περσινά, τι γίνεται; Γιατί ο ελληνικός λαός να μην πληροφορηθεί για το τι έγινε στα παιχνίδια της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ, όπου κόλλησε το σύστημα;

Γιατί να μη μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε στο παιχνίδι του Βόλου Βόλος – Ολυμπιακός, όπου δεν υπήρχε και γραμμή του VAR και οι VARistes έκριναν με το μάτι ότι ο Σουντανί ήταν οφ σάιντ; Κι όχι μόνο αυτά. Δεκάδες αποφάσεις πάρθηκαν από τους VARistes και τους διαιτητές χωρίς να υπάρχει γραμμή.

Όπως εκείνες στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη όταν μέτρησε γκολ των φιλοξενουμένων από το VAR που δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ ακυρώθηκε-πάλι από το VAR-γκολ των γηπεδούχων που έπρεπε να είχε μετρήσει και μετά οι «πράσινοι»-δικαίως ζητούσαν τις συζητήσεις των διαιτητών…

Να σ’ το προχωρήσω κι άλλο. Αυτός ο απίθανος ο Περέιρα, λίγο πριν φύγει, τι έκανε; Έβαλε, λέει, τη γραμμή του VAR στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό και η ΚΕΔ αποφάνθηκε ότι πράγματι ήταν οφ σάιντ. Μάλιστα.

Κι η «Α» με την iapopsi.gr αποκάλυψαν ότι με το VAR μπορεί να γίνει μούφα δουλειά, όπως έγινε στο Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια 0-1 και η ισπανική ομοσπονδία τρέχει στα δικαστήρια τη MediaPro, που πούλησε μέσω της MEDIA LUSO της πορτογαλική ς το VAR στην Ελλάδα.

Ο Κλάτενμπεργκ, αν θέλει να τους κερδίσει όλους με το «καλημέρα», καλεί τους εκπροσώπους του Βόλου και του Ολυμπιακού και τους δημοσιογράφους και ξαναβάζει τη φάση στο μηχάνημα και λέει τη γνώμη του. Αυτό θα πει διαφάνεια. Κι όχι σαν τον Περέιρα, που το έκανε νύχτα και έβγαλε το συμπέρασμα που ήθελε.

Έτσι είναι. Δύο κινήσεις κάνει ο Μακ και τους ξεραίνει όλους. Και τους BIG-4 και τα υπόλοιπα λιμά. Αυτό θα πει δικαιοσύνη και διαφάνεια. Και μην πει κανένα κορόιδο ότι δεν θα το κάνει για να μην εκθέσει τον συνάδελφό του, τον Περέιρα. Από συναδελφική αλληλεγγύη και καλά. Ο ίδιος ο Γραμμένος έπρεπε να του το ζητήσει. Κι ο Λεωνίδας ο Μπουτσικάρης.

Τι ψάχνεις να βρεις, θα μου πεις, γωνία στο δεκάρικο; Όχι, ρε. Κουβέντα να γίνει. Νταραβέρι του μυαλού. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Άπαξ και πήγαινε σε άλλη χώρα ο Μαρκ, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν αυτό. Στην Ελλάδα, όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα. Ζωή και κότα και θάλασσα. Και ψαράκι.

Άλλο είναι το σοβαρό για μένα με τον Κλάτενμπεργκ. Ήταν διαιτητάρα στα νιάτα του. Με τελικούς Μουντιάλ, Champions League και τα ρέστα. Αυτός μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα αν ο διαιτητής είναι ματιασμένος ή όχι.

Έτσι είναι. Δεν μπορεί να του ξεφύγει του Μαρκ ο τζιβιτζουλιάρης διαιτητής. Δεν μπορεί η αλεπού να είναι εκατό και το αλεπουδάκι 101. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Κι άμα γίνει καμιά στραβή, περάστε έξω, κύριε, με κοροϊδεύετε. Και πώς σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορείτε να με δουλεύετε; Έτσι πρέπει να ξηγηθεί στους διαιτητές. Να τον τρέμουνε, ότι με την πρώτη στραβή τελείωσαν, ότι δεν είναι σαν τον Περέιρα να τους χαϊδεύει, ποιος ξέρει γιατί.

Σ’ το τελειώνω. Αυτά πρέπει να κάνει ο Κλάτυ αν θέλει να γράψει ιστορία στην Ελλάδα. Άμα θέλει να ρεφάρει για τη ζημιά που έπαθε με την γκόμενα που του έκαψε την Πόρσε Μπόξτερ, ας κάθεται σαν τον Μέλο με το μέλι κι ας πηγαίνει και καμιά βόλτα στη Θεσσαλονίκη για πικ-νικ. Έχει κι ωραία ξενοδοχεία εκεί.

Θα φτιάξει νέους πίνακες;

Ο Κλάτενμπεργκ ήρθε, υπέγραψε κι έκανε δηλώσεις. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε οι δηλώσεις του. Είτε ακούς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είτε τον Μαρκ, ένα και το αυτό. Ένα πράγμα έπρεπε να πει. Τι θα κάνει με τους πίνακες διαιτησίας. Δεν είναι δικοί του οι πίνακες. Ο Περέιρα τους έφτιαξε νύχτα και την κοπάνησε. Έτσι είναι. Θα τους αλλάξει, ναι ή όχι; Θα φτιάξει καινούργιους ή δεν προκάμει; Μέχρι ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα, έχουμε ένα μήνα καιρό. Μια βδομάδα να αφιερώσει ο Κλάτενμπεργκ για να δει, θα το καταλάβει πώς πήγε το έργο πέρυσι. Θα το κάνει; Δεν ξέρουμε. Μακάρι. Να πάρει επάνω του και την ευθύνη. Μη πας πει αύριο ότι εγώ, παιδιά, δεν φταίω, οι πίνακες του Μέλο με το μέλι. Στο φινάλε – φινάλε, τόσα λεφτά παντελονιάζει ο Μαρκ.

Μέλο ΠΠερέιρπππππΠερέι

Source link