Ένα ξεκάθαρο σήμα σε όσους μέσα και έξω από την Κυβέρνηση θολώνουν το μήνυμα της συνολικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας προς την Κοινωνία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φράση του στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star «τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό όσο θα ήθελα», αφορούσε πρωτίστως τους επιστήμονες που εξέφραζαν δημόσια και στην τηλεόραση προσωπικές θέσεις για μείζονα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, χωρίς πρώτα να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Αυτό το μπέρδεμα που προκλήθηκε πολλάκις το τελευταίο διάστημα αποτυπώθηκε και στις μετρήσεις κοινής γνώμης και έθεσε την αποτελεσματικότητα των μέτρων σε αμφισβήτηση.

Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Επιτροπή εισηγείται και η Κυβέρνηση αποφασίζει και αναλαμβάνει τελικά και την πολιτική ευθύνη. Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια κάποιων στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής να διαρρεύσουν ότι μειοψήφησαν και να βγαίνουν στα κανάλια και να εξηγούν γιατί μειοψήφησαν, αν και υπάρχει η τελική απόφαση της Επιτροπής.

Η σωστή ανάλυση των ποιοτικών δεδομένων των δημοσκοπήσεων από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου και η ανάγκη να διασφαλιστεί η αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες που ομολογουμένως λειτούργησε τους περασμένους δύσκολους μήνες προκάλεσε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, η οποία είχε ως αποδέκτες και κυβερνητικούς παράγοντες που πολλές φορές στην αγωνία της αυτοπροβολής μιλούν πέρα από τα όρια, βάζοντας την κοινωνία σε θέση αμυνόμενου.

Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι άπαντες που συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη για χαμηλούς τόνους και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here