Αρχική Τοπικά Μήνυμα του Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Μπιζά

Μήνυμα του Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Μπιζά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου καθώς και για την απόφαση του να μου αναθέσει την αρμοδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης από την Π.Ε. Πάρου καθώς και από άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Αυτό αποδεικνύει την ισχυρή βούληση του Περιφερειάρχη να αξιοποιήσει το σύνολο των αιρετών, να αποκεντρώσει την διοίκηση, να ενισχύσει την περιφερειακή συνείδηση και να υποστηρίξει έμπρακτα την νησιωτικότητα.

Την προηγούμενη πενταετία 2014-2019 ως Περιφερειακή Αρχή του Νοτίου Αιγαίου :
– Θεσπίσαμε πρώτοι στην Ελλάδα οικονομικά κίνητρα εξ ιδίων πόρων, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και στα Πολυδύναμα Ιατρεία των νησιών μας.
– Χρηματοδοτήσαμε την ανάπτυξη δομών Ψυχικής Υγείας καλύπτοντας όλα τα νησιά μας.
– Διαθέσαμε μεγάλο μέρος Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας μας για την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, για την ανάπτυξη της Τηλεϊατρικής στα νησιά μας και για την χρηματοδότηση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
– Χρηματοδοτήσαμε την λειτουργία δομών στήριξης ευπαθών ομάδων για να μην αγωνιούν για το μέλλον τους.
– Χρηματοδοτήσαμε το ειδικό εθνικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας.
– Στηρίξαμε και ενισχύσαμε τη λειτουργία και δράση των εθελοντικών σωματείων και συλλόγων των νησιών μας.
– Επεκτείναμε και χρηματοδοτήσαμε εξ ιδίων πόρων τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας μας αυξάνοντας τους δικαιούχους από 400 που ήταν όταν το παραλάβαμε σε 7000 σήμερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενσωμάτωση όλων των νησιωτών μας που το είχαν ανάγκη.

Την περίοδο 2019 – 2023 ο στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε στην πρώτη μας θητεία, να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα του άριστου και μέγιστου βαθμού συνεργασίας μας με τους κοινωνικούς φορείς και να συνεχίσουμε : Μπροστά.

Προσωπικά υπόσχομαι να υπηρετήσω τον θεσμικό μου ρόλο με συνέπεια και εντιμότητα, να συνεργαστώ με τα στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και να είμαι χρήσιμος στα νησιά μας ώστε να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου, στην εκτίμηση των Συναδέλφων μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να σταθώ αντάξιος της αγάπης των συμπατριωτών μου στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων
Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Ροή Ειδήσεων

“Το παραδικαστικό του Παπαγγελόπουλου ζει και βασιλεύει” • Tvkosmos

Συνεχίζει την φουλ επίθεση το Κίνημα Αλλαγής σε ό,τι αφορά την προανακριτική και τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και το γεγονός...

Συναγερμός από ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό • Tvkosmos

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου ένας 40χρονος -είχε επιστρέψει από την Ιταλία- διακομίστηκε και...

Σεισμός τώρα στη νότια Ιταλία • Tvkosmos

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:02 της Δευτέρας στη νότια Ιταλία σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαβρίας. Σχετικές Ειδήσεις Σύμφωνα...

O Μίσιτς στον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια • Tvkosmos

Από N. Σ. 16:52 - 24/02/2020 Τελευταία Ενημέρωση 16:53 - 24/02/2020 Συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ ο Γιόσιπ Μίσιτς, με τον δικέφαλο του Βορρά να...

Στα 7 και όχι στα 3 χρόνια θα μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια οι πρόσφυγες • Tvkosmos

Θεοδωρικάκος: Στα 7 και όχι στα 3 χρόνια θα μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια οι πρόσφυγες • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΘεοδωρικάκος: Στα 7...