Αρχική Άποψη Μέχρι το τέρμα...

Μέχρι το τέρμα…

Γράφει ο Γεώργιος Τσουκαλαδάκης

Τις τελευταίες μέρες σε όλο το διαδίκτυο έγινε κάτι το πρωτοφανές. Απλοί πολίτες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα από τους αναρχομπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια επιτέλους ΜΙΛΗΣΑΝ. Δεν πτοήθηκαν, δεν τρόμαξαν, δεν λύγισαν. Απλά μίλησαν.

Μίλησαν καθηγητές πανεπιστημίου.
Μίλησαν άνθρωποι που δουλεύουν μέσα στα πανεπιστήμια.
Μίλησαν όμως (ίσως και το σημαντικότερο) οι φοιτητές.
Μίλησαν επίσης και απλοί άνθρωποι που έχουν αγανακτήσει με όλα αυτά που χρόνια συμβαίνουν στο Ελληνικό πανεπιστήμιο και στέλνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και βαρέθηκαν τόσα χρόνια να βλέπουν εικόνες ντροπής και καταστροφής.

Όλες οι αναρτήσεις τους (όχι τυχαία) έγιναν viral, έπαιξαν σε όλα τα sites και κάποιες μαρτυρίες τους ακόμα και στα δελτία ειδήσεων.

Γιατί μίλησαν όμως τώρα; Γιατί δεν μιλούσαν τόσα χρόνια; Γιατί διάλεξαν αυτή τη στιγμή;
Ο λόγος είναι πως για πρώτη ίσως φορά είδαν τόσο μεγάλη όρεξη για να αναμετρηθεί μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια το κράτος και μία κυβέρνηση με το παρακράτος των μπαχαλάκηδων.
Ένιωσαν όλοι αυτοί όπως και εμείς πως για πρώτη φορά ίσως αλλάξει κάτι και γίνουμε ευρωπαική χώρα σε ότι αφορά τουλάχιστον τα πανεπιστήμια.
Ίσως και η κοινωνία είναι περισσότερο έτοιμη από ότι ήταν με τους σαμαροβενιζέλους που επίσης προσπάθησαν αλλά η κοινωνία ήθελε πειράματα τύπου πρώτης φοράς αριστεράς.
Έτσι όχι απλά απελευθερώθηκαν, αλλά ένιωσαν βαθύτατη την υποχρέωση να εκφραστούν ώστε να συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στην τιτάνια αυτή προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρουστεί μετωπικά με το αριστερό παρακράτος.

Γι αυτό είναι μέγιστη υποχρέωση της κυβέρνησης να είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ έως το τέλος. Όχι γιατί παίζει κάποιο παιχνίδι πυγμής, όχι από πείσμα αλλά γιατί αν κάνει τώρα πίσω θα απογοητεύσει όλους εμάς και ειδικά αυτούς που βάλανε το κεφάλι τους στον ντουρβά κανονικά αφού γράψανε επώνυμα και με τις ιδιότητές τους, για συνδράμουν αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία.

Αν γίνει έστω ένα βήμα πίσω θα είναι όνειδος και η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση, γιατί θα κλονιστεί η πίστη τους και δεν θα ξαναμιλήσουν όχι μόνον αυτοί αλλά κανεις ποτέ.

Τους το οφείλουμε να το πάμε μέχρι το τέρμα για την οριστική απελευθέρωση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κάθε αριστερό μπαχαλάκη που εκβιάζει το σύνταγμα και την Δημοκρατία μας.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ροή Ειδήσεων

Φωτιά στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι Κορινθίας

Μεγάλη προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι Κορινθίας. Σύμφωνα...

Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει η «Αγιά Σοφιά» τζαμί

Το δρόμο για να γίνει η «Αγιά Σοφιά» τζαμί ανοίγει η απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία ακύρωσε την απόφαση του 1934...

«Το έλεγα από την αρχή…» • Tvkosmos

O Τάκης Μπαλτάκος, σχολίασε την απόφαση του CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. O νομικός του ΠΑΟΚ δήλωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος...