Αρχική Πολιτική "Με την Δούρου κέρδισαν μόνο οι εργολάβοι" • Tvkosmos

“Με την Δούρου κέρδισαν μόνο οι εργολάβοι” • Tvkosmos

Αφιερωμένο στα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής είναι το νέο  σποτ του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Σχετικές Ειδήσεις

“Η νοικοκυροσύνη έδωσε τη θέση της στις συνταγές χρεοκοπίας και ένας υγιής φορέας κινδυνεύει να γίνει ελλειμματικός”, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και προσθέτει για τη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας: «Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να μην αφήσω ούτε ένα ευρώ στον επόμενο. Ποιος θα με κατηγορούσε εδώ χρεοκόπησε ολόκληρη η Ελλάδα;» υποστηρίζει στο σποτ ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής.

Ειδική αναφορά κάνει ο Γιάννης Σγουρός στις «χρυσοφόρες» συμβάσεις, άνω των 100.000.000 ευρώ, που υπέγραψε την περίοδο 2014-2019 η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την αναπαραγωγή -όπως καταγγέλλει- του ίδιου και απαράλλαχτου παρωχημένου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Παραπέμποντας στα τσιτάτα της κυρίας Δούρου, πίσω στο 2014, όπως το αλήστου μνήμης «αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί»,  ο κ. Σγουρός υπενθυμίζει το σχετικό σποτ που είχε κυκλοφορήσει η τότε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποστήριζε με βεβαιότητα ότι «μπορεί να κάνουμε νέα αρχή, να σταματήσουν οι εργολάβοι να κερδίζουν από τα σκουπίδια». Τότε, σημειώνει, η Ρένα Δούρου λασπολογούσε με αστήρικτες καταγγελίες κατά των αντιπάλων της, μιλώντας για σκοτεινές διαδρομές και διαπλοκή», τελικά όμως «αποδείχτηκε ότι η κριτική της ήταν βασισμένη στο ψέμα, αφού έκανε τα εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που έλεγε, ενώ με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της εγκλώβισε τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου στο τέλμα».

Τέσσερις διαγωνισμοί

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, όταν η διοίκησή του είχε παραδώσει έτοιμους τέσσερις διαγωνισμούς για την κατασκευή ισάριθμων μονάδων επεξεργασίας και τριών μονάδων κομποστοποίησης σε εξέλιξη προϋπολογισμού 400 εκ. € με χρηματοδότηση από ιδιωτικά και κοινοτικά κεφάλαια, έναν διαγωνισμό για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα, εννέα διαγωνισμούς για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Αττικής, ολοκληρωμένο οδηγό για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων από τους δήμους της Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος Life.

Ο Γιάννης Σγουρός κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής ότι εδώ και πέντε χρόνια και αφού ακύρωσε κάθε πρόοδο που είχε συντελεστεί λόγω της ιδεολογικής αντίθεσής της με τον τρόπο χρηματοδότησης (ΣΔΙΤ), γιατί υποτίθεται θα χανόταν ο δημόσιος χαρακτήρας στη διαχείριση των αποβλήτων, δεν προχώρησε στην κατασκευή ούτε ΜΙΑΣ νέας υποδομής, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ στη Φυλή που υποτίθεται ότι θα έκλεινε, να φορτωθεί με ακόμη περισσότερα σκουπίδια και το Γραμματικό που η ίδια είχε χρησιμοποιήσει ως υπόδειγμα αγώνα κατά της εξουσίας, να μετατραπεί σε πεδίο μάχης «εξαιτίας των οβιδιακών μεταμορφώσεών της που εξαγρίωσαν τους κατοίκους».

Μόνοι κερδισμένοι, υπογραμμίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ήταν οι εργολάβοι, οι «προαιώνιοι εχθροί» της κυρίας Δούρου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- τους οποίους αποφάσισε να «τιμωρήσει» συνάπτοντας συμβάσεις ύψους 100.000.000 € για την ανακύκλωση του ίδιου παρωχημένου μοντέλου διαχείρισης. «Τελικά η κα Δούρου είχε δίκιο πριν μερικά χρόνια σε αυτό που είπε. Όντως αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί. Διότι όταν μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί την μπάνκα στον αέρα την τινάζουν οι εργολάβοι», καταλήγει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Σγουρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ:

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τσιγκρίνσκι και Γαλανόπουλος παραμένουν εκτός στην ΑΕΚ • Tvkosmos

Σε ρυθμούς Κυπέλλου έχει μπει η ΑΕΚ για τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, στην οποία θα επιδιώξει να σφραγίσει την πρόκρισή της στους τέσσερις...

Διαμορφώνουμε νέους όρους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία • Tvkosmos

Σκουρλέτης: Διαμορφώνουμε νέους όρους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία • Tvkosmos ΑρχικήΠολιτικήΣκουρλέτης: Διαμορφώνουμε νέους όρους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία Source link

Περέιρα:«Μην αποδοκιμάζετε τους ξένους διαιτητές, δεν θα ξανάρθουν…» • Tvkosmos

Περέιρα:«Μην αποδοκιμάζετε τους ξένους διαιτητές, δεν θα ξανάρθουν...» • Tvkosmos Αρχικήtop6Περέιρα:«Μην αποδοκιμάζετε τους ξένους διαιτητές, δεν θα ξανάρθουν…» Source link