Αρχική Οικονομία Με άνοδο πάνω από 1% άνοιξε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο πάνω από 1% άνοιξε το Χρηματιστήριο

Με νέα ανοδική κίνηση ξεκίνησε η Αθήνα εν μέσω των αλλαγών του Δείκτη MSCI, της ημερίδας της Εθνικής Τράπεζας, των πωλήσεων δανείων απο την Eurobank, αλλά και των δημοσκοπήσεων.

Η ελληνική αγορά σημειώνει άνοδο παρά την χθεσινή νευρικότητα η οποία αποδόθηκε και σε κινήσεις αναδιάρθρωσης του Δείκτη MSCI (με πωλήσεις μη τραπεζικών μετοχών και αγορές σε Εurobank και Εθνική). Σήμερα, αναμένεται η Εθνική Τράπεζα να ανακοινώσει το σχέδιό της για την μείωση  των προβληματικών δανείων, αλλά και το επιχειρηματικό της σχέδιο με νέο οργανόγραμμα.

Η κύρια, όμως, χθεσινή εξέλιξη αφορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές καθώς δέκα ημέρες πριν αυτές, η ΝΔ έχει αποκτήσει σαφές  προβάδισμα 7-8 μονάδων. Όπως είναι γνωστό στις εκλογές το μεγαλύτερο ντεμαράζ επιτυγχάνεται την τελευταία εβδομάδα. Εφόσον λοιπόν, συνεχιστεί αυτό το προβάδισμα, η αγορά θα τιμολογήσει τις εξελίξεις. Και η αγορά θα προεξοφλήσει ένα σαφές προβάδισμα που αποτελεί  πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές.    

Εν τω μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται το Εurogroup και οι αντιδράσεις των δανειστών σχετικά με τις παροχές. Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Στουρνάρα που αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικονομικής δομής δίνει το στίγμα.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 729,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,22% – ενω οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτώση πάνω απο 0,50%.
Με κέρδη 1,44% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,09 ευρώ. Άνοδος 0,41% για την Alpha Bank στα 1,228 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,14% για την Eurobank στα 0,716 ευρώ. Κέρδη 2,25% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,455 ευρώ. Κέρδη 2,86% για τον ΟΛΠ στα 21,60- μετοχή η οποία συνεχίζει ένα σνοδικό σερί.  Άνοδος 1,32% για την Motor Oil στα 19,96 ευρώ. Κέρδη 1,44% για τα ΕΛ.ΠΕ στα 7,73 ευρώ. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Οι 24 νέοι Γενικοί Γραμματείς της Kυβέρνησης

Ακόμη 24 νέοι Γενικοί Γραμματείς της Kυβέρνησης ανακοινώθηκαν...

Την Πέμπτη η πρώτη γνωριμία των θεσμών με τη νέα κυβέρνηση

Οι συναντήσεις γνωριμίας των εκπροσώπων των «Θεσμών» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν στις...