Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Ο Σουλτάνος μάζεψε το παπόρι με τις σερπαντίνες και τώρα θέλει διάλογο χωρίς προϋποθέσεις!
Στίς 11/08 είχα κάνει μιά ανάρτηση που έκανε αίσθηση με 304 κοινοποιήσεις μόνο από τον τοίχο μου. (Έχω ανοικτό προφίλ και μπορεί να την δεί ο καθένας).
Εκεί έλεγα ότι η υπόθεση του Οruc Reis ήταν άσπρα κόκκινα και μπλέ καραβάκια και στο τί αποσκοπούσε ο Σουλτάνος.
Δεν έχει σημασία που επιβεβαιώθηκα όσο έχει σημασία το τί άκουσα από αυτούς που ήθελαν άμεση βύθιση του ερευνητικού σκάφους.
Ας αναλογιστούμε ποιός είναι ο τελικά κερδισμένος σε αυτήν την φάση σήμερα και ποιός ο ουσιαστικά χαμένος?
Ποιές ανοιχτές και φανερές συμμαχίες είχε η Πατρίδα μας τότε και ποιές έχει τώρα?
Πώς θα μπορούσε να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα ένα θερμό επεισόδιο ή μια περαιτέρω κλιμάκωση?
Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σήμερα προστατευόμενες και από Κράτη, που για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να κάνουν ούτε δήλωση.
Κάνω αυτόν τον μεγάλο πρόλογο γιατί αυτή η φάση τελείωσε και αρχίζει μια νέα φάση του “παιχνιδιού”.
Δεν υπάρχει κανείς που να μήν καταλαβαίνει ότι ο Ερντογάν μαζεύτηκε γιατί πήρε τις προειδοποιήσεις από όλους που ήταν σχετικά κοντά του ότι εάν συνεχίσει έτσι, τις κυρώσεις της Ε.Ε. δεν τις γλυτώνει με τίποτα.
Η παραπαίουσα οικονομία της Τουρκίας δεν τις αντέχει και προτίμησε να μαζευτεί και σήμερα οι υπουργοί του να λογοδοτούν στα ΜΜΕ της Τουρκίας, σε όσους μιλάνε εκεί για υποχώρηση.
Τί κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα εφ’όσον μέχρι την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 24/09 είναι ήρεμα τα πράγματα?
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να επιμείνει στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Αυτό θα δείξει στην παγκόσμια διπλωματία ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί ορμώμενη από την διαχρονική μας αντιπαλότητα με την Τουρκία, αλλά σαν ένα Κράτος εγγύηση για την σταθερότητα και την Ειρήνη στην Ανατ.Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα θα αποκτήσουμε όλο το δικαίωμα να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ πλέον σκληρότατες κυρώσεις σε περίπτωση που μετά τις 24/09 η Τουρκία επαναλάβει τις προκλήσεις.
Είμαι σίγουρος ότι πάλι θα ακουστούν φωνές περί διστακτικότητας και υπαναχωρήσεων απο τους γνωστούς πλέον υπερεθνικιστές και αριστερομπαρουφολογούντες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πάλι θα δικαιώσει την ψύχραιμη και χωρίς φανφάρες διπλωματία.
Τα γράφω αυτά πρίν η κυβέρνηση ανακοινώσει την θέση της για να μην μου λένε μετά οτιδήποτε.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά,σαφώς και θα στηρίξω την θέση της γιατί εγώ δεν γνωρίζω ούτε το 1/1000 από αυτά που επεξεργάζονται τα επιτελεία.
Οψόμεθα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here