Αρχική Πολιτική Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός για την Ψήφο των Αποδήμων έγινε εφικτός πάνω στις...

Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός για την Ψήφο των Αποδήμων έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ

«Να αξιοποιηθεί η ψήφους τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση», κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Ψήφο των Αποδήμων.  

Όπως υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο συμβιβασμός των κομμάτων έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Η στάση μας δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που φάνηκε να μετράνε κουκιά στην ψήφο των αποδήμων», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

Αναφερόμενος στα περί «προσπαθειών της Νέας Δημοκρατίας» να περάσει και παλιότερα σχετικός νόμος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «από το 2001 υπάρχει ο νόμος για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είχαν τότε τις 200 ψήφους αλλά δεν τους διευκόλυναν γιατί τους αντιμετώπιζαν ως πελατεία. Δεν φρόντιζαν να κάνουν έστω μια απογραφή. Ας σταματήσει τώρα η υποκρισία και η δήθεν στοργή που σας έπιασε για τους απόδημους. Τα προβλήματά τους δεν οφείλονται σε έλλειμμα εκπροσώπησης, αλλά σε έλλειμμα πολιτικής βούλησης». 

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε να «αξιοποιηθεί η ψήφος τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε και στα κόμματα που παρά τη θετική τους ψήφο στράφηκαν κατά των προϋποθέσεων που έθεσε το ΚΚΕ, σημείωσε πως οι άξονες αυτοί «δεν συνιστούν περιορισμό ή απώλεια του δικαιώματος. Όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις δεν χάνουν το δικαίωμα ψήφου. Είναι προϋποθέσεις ένταξης στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θέλαμε να αλλοιωθεί το σώμα από ανθρώπους που δεν έχουν δεσμούς με τη χώρα και που δεν έχουν συνέπειες από την επιλογή τους, έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες αυτών των χωρών και διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση με βάση τις εξελίξεις, τον συσχετισμό τα τεκταινόμενα σε αυτές τις χώρες και όχι στην Ελλάδα». 

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Χρέος μας να κάνουμε την Ελλάδα “αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν»

Μητσοτάκης: «Χρέος μας να κάνουμε την Ελλάδα “αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν» ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: «Χρέος μας να κάνουμε την Ελλάδα “αγνώριστη” σε σχέση...

«Μόντε Κάρλο το Μεντεγίν μπροστά στη Θεσσαλονίκη μια πολιτεία επίορκων ταγμένη στην υπηρεσία του ολιγάρχη»

«Μόντε Κάρλο το Μεντεγίν μπροστά στη Θεσσαλονίκη μια πολιτεία επίορκων ταγμένη στην υπηρεσία του ολιγάρχη» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικά«Μόντε Κάρλο το Μεντεγίν μπροστά στη Θεσσαλονίκη ...

Το ράλι του Μόντε Κάρλο (live) • Tvkosmos

Περίπου τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) του 2019, ομάδες και οδηγοί μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της καινούριας σεζόν...

Έσπασαν τζαμαρία στα Καμένα Βούρλα και «σήκωσαν» το ΑΤΜ! (φωτό) • Tvkosmos

Έσπασαν τζαμαρία στα Καμένα Βούρλα και «σήκωσαν» το ΑΤΜ! (φωτό) • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΈσπασαν τζαμαρία στα Καμένα Βούρλα και «σήκωσαν» το ΑΤΜ! (φωτό) Source link