Αρχική Πολιτική Κουτσούμπας: Διαφωνούμε με την επιστολική ψήφο των αποδήμων

Κουτσούμπας: Διαφωνούμε με την επιστολική ψήφο των αποδήμων

«Το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι η οριστική στάση του κόμματος θα καθοριστεί από τι ακριβώς θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Το ΚΚΕ έθεσε τις απόψεις του επί του ζητήματος, όπως είπε, διατυπώνοντας τη θέση ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των ομογενών, με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το πρώτο κριτήριο, εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, είναι οι ομογενείς να έχουν σχέση με την Ελλάδα, η οποία να εκφράζεται με τον ΑΦΜ. Το δεύτερο κριτήριο είναι ότι θα πρέπει να είναι εύλογο το διάστημα που απουσιάζουν από την Ελλάδα, “ενδεικτικά θέσαμε αυτό να ορίζεται πχ στα 30 χρόνια”, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ αποκλείει την επιστολική ψήφο και είπε ακόμα πως “πρέπει να αυτοπρόσωπη η εκλογή, όπως γίνεται και με όλους τους Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα” και να υπάρχουν εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν με ευθύνη των πρεσβειών.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Γεννηματά: «Η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι ζωτικό θέμα» (Video)

Την ανάγκη για εθνική εγρήγορση με αποφασιστικότητα και...

Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί • Tvkosmos

Κρήτη: Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΚρήτη: Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 15χρονος που είχε εξαφανιστεί Source link

Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα • Tvkosmos

Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα • Tvkosmos ΑρχικήΔιεθνήΚυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα Source link

Live Streaming: Ιεράπετρα-Αιγάλεω (Football League)

Διαβάστε στην Άποψη: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ανάρτηση - Live Streaming: Ιεράπετρα-Αιγάλεω (Football League) - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link

Νέα Ζηλανδία: Δύτες αναζητούν πτώματα γύρω από το νησί Γουάιτ

Δύτες αναζητούν πτώματα στα νερά γύρω από το...