Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 διατύπωσε τη θέση του κόμματός του για την Συνταγματική Αναθεώρηση  λέγοντας μεταξύ άλλων, πως κύριο ζητούμενο είναι “η προστασία των αδύναμων να είναι κατοχυρωμένη, τουλάχιστον φραστικά μέσα από τα άρθρα του Συντάγματος”.

Ακολούθησε ο διάλογος:

Βαρουφάκης: Μήπως σας ενοχλώ κυρία Μπακογιάννη;

Μπακογιάννη: Μία ερώτηση έκανα

Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε

Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε (σ.σ. να μιλάτε με θόρυβο από κάτω)

Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς

Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην ουσία της τοποθέτησης του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας:

“Σ’ αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Και θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση: Εγώ στα 30 χρόνια που είμαι σε αυτή τη Βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους.

Έχω υπάρξει στη ζωή μου φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά δεν έχω υπάρξει ποτέ υπόδουλη. Θεωρώ πως αυτά που ακούστηκαν σήμερα εδώ μέσα περί υποδουλωμένου έθνους, περί κράτους-σφραγίδας και περί έλλειψης εθνικής κυριαρχίας είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Διότι υπάρχει πάντοτε ο μιθριδατισμός κύριες και κύριοι συνάδελφοι.

Τα ακούμε, δεν δίνουμε σημασία διότι προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή στη χώρα, αλλά όταν λέγονται από το βήμα αυτής της Βουλής θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη αντίδραση”.

Source link