Αποκλιμάκωση προσδοκία η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«H Eυρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών. Προσδοκία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αποκλιμάκωση», τόνισε ο Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς για τις συναντήσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, οι ευρωπαϊκές θέσεις μεταφέρθηκαν και στον Ιμπραήμ Καλίν.

«Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο Πίτερ Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Προηγούμενο άρθροΟ κόσμος μετά την οδυνηρή εμπειρία Τραμπ

Source link