Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid σε ολόκληρη τη χώρα. Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχουν ήδη αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και σχεδιάζουν πλέον τις επόμενες αναγκαίες κινήσεις σε επίπεδο μέτρων, υγειονομικό και οικονομικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες καλείται να ισορροπήσει μεταξύ της αναγκαιότητας για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την  άμεση αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και της οικονομικής δραστηριότητας, τομείς της οποίας έχουν πληγεί ήδη από τις συνέπειες.

Στο πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι με τους περιφερειάρχες από ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να γίνει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, οι οποίες ενδέχεται να τις ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Εξάλλου, ο ίδιος πήρε πάνω του και πολιτικά και επικοινωνιακά τη διαχείριση της κρίσης από το ξεκίνημα της και είναι το πρόσωπο που αυτή τη στιγμή διαθέτει αξιοπιστία για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να τους ενημερώσει για τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες που έρχονται.

Εκτός της περαιτέρω στήριξης  με εξειδικευμένο προσωπικό και με την δημιουργία νέων μονάδων ΜΕΘ στο Σύστημα Υγείας, έμφαση δίνεται στο θέμα της ρευστότητας μέσα από άντληση κεφαλαίων που προέρχονται από διαδικασίες δανεισμού από την αγορά, όπως έγινε πρόσφατα επιτυχώς με το δεκαπενταετές ελληνικό ομόλογο.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση έρχεται στην παρούσα φάση να διαχειριστεί μια δύσκολη κρίση, ενώ στην  αντίπερα όχθη οι νέες ηλικίες καλούνται πλέον να αναλάβουν τη ευθύνη σε ατομικό επίπεδο, για να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων και να περάσει η μπόρα με τις λιγότερο δυνατές απώλειες.

Source link