Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού:

– Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

– Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

– Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

– Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.
Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

– Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

– Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

– Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/ektakti-enimerosi-apo-ton-yfypoyrgo-politikis-prostasias-kai-diaheirisis-kriseon