Επίθεση του ΚΚΕ σε κυβέρνηση και ΕΕ

Από Θ Τ
19:36 – 22/10/2021
Τελευταία Ενημέρωση 19:37 – 22/10/2021

«Η ίδια η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι η αιτία του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας, συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι και μέρος της αντιμετώπισής του, μέσω δήθεν ‘πανευρωπαϊκών λύσεων’, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε για το θέμα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Ο Περισσός αναφέρει πως η πολιτική της ΕΕ «για την απελευθέρωση της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, τη λεγόμενη ‘πράσινη μετάβαση’, τη μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ και την δραστική αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από το συνεχώς υπερτιμούμενο εισαγόμενο φυσικό αέριο, είναι αυτή που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση με το πανάκριβο ‘πράσινο ρεύμα’ και την εξάρτηση της χώρας από τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς».

Και προσθέτει πως αυτή την πολιτική «υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, αυτή την πολιτική στηρίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τ’ άλλα κόμματα».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «πολιτική των ειδικών φόρων και των χαρατσιών στην ενέργεια, για τις οποίες είναι συνυπεύθυνες τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες, που τους θέσπισαν και τους διατήρησαν. Πρόκειται για εκείνους τους φόρους, που εκτοξεύουν τις τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά και που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να καταργήσει», καταλήγει το ΚΚΕ.

Source link