Αρχική Τοπικά ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας...

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας στη νησιωτική Ελλάδα;

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο πλανήτης στο σύνολο του σίγουρα δεν είναι ώρα για στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

Το Κίνημα Αλλαγής επέδειξε από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα του ως ένας πολιτικός χώρος με θέσεις και για τη βελτίωση των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορωναϊού. Όμως, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ένα σημαντικό ζήτημα αφορά στην προστασία των νησιών από τον κορωναϊό. Η παραδοχή της κυβέρνησης για την ‘ευαλωτότητα’ των νησιών και τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν οι νησιωτικές κοινωνίες στην πανδημία, σίγουρα γεννά πολλά ερωτηματικά και ανησυχία.

Η υπολειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα στα νησιά (σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό), αναδεικνύει την αδιαφορία των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της νησιωτικής πολιτικής που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ας μη γελιόμαστε, η πλειοψηφία των έργων δημοσίου συμφέροντος και των αναπτυξιακών δράσεων στα νησιά, έγιναν τότε.

Η σημερινή εικόνα της νησιωτικής Ελλάδας στον τομέα της υγείας είναι αποκαρδιωτική. Όμως, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα ένα σύστημα διαχείρισης της κρίσης και για τα νησιά.

Ερωτάται, η κυβέρνηση ως προς τα εξής:

1ο) Ποιο είναι το σχέδιο της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά;

2ο) Τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων που λειτουργούν στα μεγάλα νησιά; Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως η εξαγγελία για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έφθασε ακόμα, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες προσλήψεις. Τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα γιατρούς ειδικοτήτων (αναισθησιολόγους, παθολόγους, ιατρούς μονάδας, κα), νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό πρώτης ανάγκης ( μάσκες, γάντια, οξυγόνο).

3ο) Τι θα γίνει με τα μικρά νησιά που εδώ και χρόνια δεν ικανοποιείται το αίτημα τους για τη στελέχωση των δομών υγείας (προσωπικό κα εξοπλισμός).

4ο) Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για την καθολική εφαρμογή της τηλεϊατρικής; Γιατί έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί σχέδιο για την άμεση εφαρμογή της στα νησιά.

5ο) Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση και στον κρίσιμο τομέα των αεροδιακομιδών;

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση έχει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης για τη νησιωτική Ελλάδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» • Tvkosmos

«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικά«Αν τερματιστεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής» Source link

Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού

ΟΑΕΔ: Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού ΑρχικήΟικονομίαΟΑΕΔ: Παράταση σε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού λόγω κορωνοϊού Source link

Παίζει μπάλα με το ΕΣΥ η Φώφη • Tvkosmos

Από Μ.Κ. 18:36 - 05/04/2020 Τελευταία Ενημέρωση 11:30 - 04/04/2020 Πέντε σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ διαθέτει στο ΕΣΥ το Κίνημα Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να δείχνει...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 1.735 τα συνολικά κρούσματα, 73 οι νεκροί – 93 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι • Tvkosmos

ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 1.735 τα συνολικά κρούσματα, 73 οι νεκροί – 93 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 1.735 τα συνολικά κρούσματα, 73 οι νεκροί...