Ο κορωνοϊός οδηγεί σε αργό θάνατο τα σημαντικότατα έσοδα που είχε από τον τουρισμό το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Από Ν. ΤΣ.
17:29 – 12/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 17:29 – 12/07/2020

Σαν να μην έφταναν στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τα gossip… καμώματα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τώρα να αγωνιά και για το… παντεσπάνι της.

Αιτία ο κορωνοϊός που «σκοτώνοντας» τις τουριστικές μετακινήσεις παγκοσμίως οδηγεί σε αργό θάνατο και τα σημαντικότατα έσοδα που είχε από τον τουρισμό το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ του νησιού, η βρετανική βασιλική οικογένεια εκτιμάται ότι έως το τέλος της σεζόν 2020-2021 θα απολέσει συνολικά έσοδα της τάξης των 30.000.000 λιρών, αφού παρά την άρση του lockdown σε ορισμένες από τις βασιλικές τοποθεσίες-ατραξιόν που είχαν κλείσει λόγω πανδημίας, ο αριθμός των επισκεπτών που θα αφήσουν τον οβολό τους την τρέχουσα χρονιά προβλέπεται πενιχρός.

Η μαύρη τρύπα στα οικονομικά της 94χρονης Ελισάβετ προοιωνίζει μαύρες μέρες και για εκατοντάδες βασιλικούς υπαλλήλους, αφού νομοτελειακά θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του βασιλικού νοικοκυριού.

 

 

Source link