Αρχική Πολιτική ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δύο σε ένα - lastpoint.gr

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δύο σε ένα – lastpoint.gr

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης,

Ο μήνας του ΠΑΣΟΚ  ήταν ο Σεπτέμβριος αλλά εδώ και χρόνια έχει ταυτιστεί με τον Νοέμβριο. Το 2017 έγιναν οι εκλογές που ψήφισαν για τον νέο αρχηγό του κινήματος. Αλλά αυτή η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα  αποτελέσματα. Μπορεί η Γεννηματά να κέρδισε αλλά δεν κατάφερε πολλά 

Ο στόχος για τις εκλογές ήταν να γίνουν τα ποσοστά διψήφια αλλά δεν έγιναν, οι παροικούντες στην πράσινη Ιερουσαλήμ  πανηγύρισαν το καλοκαίρι για την κατάληψη της τρίτης θέσης.  

Αλλά όσο προχωρούσε ο καιρός η Γεννηματά δεν αισθανόταν καλά οι αμφισβητίες ήταν εκεί και οι νοσταλγοί του πράσινου ήλιου έθεταν θέμα ΠΑΣΟΚ και επιστροφή στις  πράσινες ρίζες. 

Εκεί που απέτυχε η Γεννηματά στην δημιουργία νέο-πασοκισμού αυτοί ήθελαν τον πασοκισμό. Τι θα κατάφερναν είναι ένα ερώτημα. 

Η Φώφη και  ο Ανδρουλάκης έχουν ένα κοινό προέρχονται από την ίδια μήτρα του κόμματος τους. Αλλά διαφέρουν  ως προς της κατεύθυνση του κόμματος. Η Φώφη θέλει το ΚΙΝΑΛ να είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν δίνει πια την ίδια δύναμη μόνο του ενώ ο Ανδρουλάκης που κρατάει μία πιο ήπια στάση από το περιβάλλον που ασκεί δριμεία κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. 

Η Γεννηματά πάει σε ένα συνέδριο fast track με διαδικασίες εξπρές που  δεν θα υπάρξουν ούτε εκλεγμένοι συνεδριακοί σύμβουλοι, ούτε θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το κόμμα. Μία κλειστή διαδικασία που βολεύει την ίδια.  Τον έναν κάβο τον ξεπέρασε, αλλά έχει πιο δύσκολους να κρατήσει ενωμένη την ΚΟ και να δείξει μία ενιαία στάση όσο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία όσο και για τον εκλογικό νόμο. 

Η Γεννηματά έβαλε ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε και θα προσαρτήσει στο ΚΙΝΑΛ. Έτσι η Φώφη με την αλλαγή καταστατικού που θα λέει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έχει δύο κόμματα σε συσκευασία του ενός. 

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την  κριτική του γιατί από το 45% του 2009 έφτασε στο 4% του 2015. Του λείπει και του ίδιου μία γενναία αυτοκριτική για όλα τα πεπραγμένα. Ο Ανδρέας και ιστορίες δεν λύνουν το πρόβλημα του χώρου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τι γίνεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και θα θέλει να επιτεθεί ξανά γιατί ξέρει ότι ο «πράσινος» χώρος είναι πάντα ένα καλό προϊόν. 

Στο τέλος μην δούμε τον Τσίπρα να κάθεται στην καρέκλα και πίσω να υπάρχει το κάδρο του Ανδρέα και η Φώφη να στέκεται δίπλα τον Τσίπρα όρθια. 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Το πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων του Μητσοτάκη

Σημαντικές συναντήσεις περιλαμβάνει και για αύριο, Τετάρτη, το...

Ξεκίνησε η διανομή ειδών οπωροπωλείου σε Δήμους του Νοτίου Τομέα Αθηνών • Tvkosmos

Ξεκίνησε η διανομή ειδών οπωροπωλείου σε Δήμους του Νοτίου Τομέα Αθηνών • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΞεκίνησε η διανομή ειδών οπωροπωλείου σε Δήμους του Νοτίου Τομέα Αθηνών Source link...

Πρεμιέρα με «πατητή» της Ιταλίας στην Ελλάδα • Tvkosmos

Η Ιταλία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και έφυγε νικήτρια από το «Πέτρος Καπαγέρωφ». Επικράτησε του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδας με 9-6 (1-1, 1-4, 2-1,...

ΚΙΝΑΛ: Η συνέπεια της Λιακούλη

Δεν λένε στη Χαριλάου Τρικούπη να αποτινάξουν από...

Πρωί-πρωί για να προλάβει τον Πλειώτα…

Δίωξη Λοβέρδου από Τουλουπάκη: Πρωί-πρωί για να προλάβει τον Πλειώτα… ΑρχικήΠολιτικήΔίωξη Λοβέρδου από Τουλουπάκη: Πρωί-πρωί για να προλάβει τον Πλειώτα… Source link