Αρχική Αθλητικά Καστοριά, Καρδίτσα ή… τρίτη ομάδα στη θέση του Ολυμπιακού; • Tvkosmos

Καστοριά, Καρδίτσα ή… τρίτη ομάδα στη θέση του Ολυμπιακού; • Tvkosmos

Την ομάδα που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Ολυμπιακός στην Α1 αναζητά ο ΕΣΑΚΕ. Στην διάρκεια του σημερινού συμβουλίου αναφέρθηκε πως με βάση τον ισχύοντα κανονισμό την θέση πρέπει να πάρει η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 ομάδα που είναι η Καστοριά. Η τελευταία ωστόσο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Δεύτερη επιλαχούσα είναι η Καρδίτσα.

Σχετικές Ειδήσεις

Αν αυτές οι ομάδες αρνηθούν τότε η άδεια συμμετοχής θα δοθεί με wild card. Για αυτό και ήδη  συστάθηκε μία πενταμελής επιτροπή (3 άτομα από ΕΟΚ, 2 από ΕΣΑΚΕ) η οποία θα αποφασίσει τα κριτήρια και τελικά και την ομάδα που θα αγωνιστεί. Τον ΕΣΑΚΕ θα εκπροσωπήσουν ο Χρήστος Μήλας του Προμηθέα Πάτρας και ο Σταύρος Ελληνιάδης του Ιωνικού Νικαίας.

Πέραν αυτού επιβεβαιώθηκε και τυπικά  ο υποβιβασμός του Λαυρίου, το οποίο όμως μένει στην κατηγορία μετά την συμφωνία του με την Κύμη!

Το πρώτο τζάμπολ για το πρωτάθλημα της Basket League την σεζόν 2019-20 θα γίνει το Σάββατο 28/9. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12/6/2020 και αυτό διότι ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Να ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. για την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν το υπ’ αριθ. πρωτ. 2693/16.7.2019 έγγραφο της ΕOΚ σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται και το από 17-7-2019 έγγραφο της ΚΑΕ Λαύριο.

Ομόφωνα, επίσης, επικυρώθηκε η εκ νέου επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και αποφασίσθηκε ότι σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ’ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ’ αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ σε συνδυασμό και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 παρ. ΙΙΙ εδ. 7 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος, υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, οι ομάδες ΚΑΕ Λαύριο, ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και ΚΑΕ Ολυμπιακός.

* Να πραγματοποιηθεί η κλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2019-2020 την προσεχή Τρίτη (23/7) στο ξενοδοχείο Athens Hilton με ώρα έναρξης τις 19:00.

 

Γαλατσόπουλος: «Κακόβουλα όσα μεταδίδονται περί διάλυσης του πρωταθλήματος»

Source link

Ροή Ειδήσεων

Θεραπεία για όλους τους καρκίνους

Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς-...

Τσεκάρει την αγορά για φορ • Tvkosmos

Δεδομένου ότι η Γούλβς έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Νέλσον Ολιβέιρα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελέγχουν τη χειμερινή αγορά για επιθετικό, καθώς σε...

Φιάσκο το στημένο ματς κυπέλλου στην Κύπρο • Tvkosmos

Ελεύθερος αφέθηκε ο παίκτης που συνελήφθη στην Κύπρο για σχέση σε ματς με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, υπόθεση που εξελίχθηκε σε φιάσκο. Σχετικές Ειδήσεις Χθες, οι...

Η Λάτσιο ζητά αποζημίωση 50.000 ευρώ από τους οπαδούς της • Tvkosmos

Αποζημίωση 50.000 ευρώ από τους οπαδούς της ζητάει η Λάτσιο. Σχετικές Ειδήσεις Ο σύλλογος της Ρώμης απαιτεί αποζημίωση για χαμένα έσοδα απ’ όσους «έκλεισαν» μια...