Αρχική Τοπικά Κάλλιστος Διακογεωργίου:«Στο ακριτικό Καστελλόριζο ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Κάλλιστος Διακογεωργίου:«Στο ακριτικό Καστελλόριζο ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Επίσκεψη στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα το οποίο συζητήθηκε, ήταν αυτό της αναβίωσης του Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην πασίγνωστη Κυρά της Ρω, την ηρωίδα Δέσποινα Αχλαδιώτη. Ήταν δε, από τις ελάχιστες φορές, που – κατά κοινή ομολογία – υπήρξε ομοφωνία στην ψήφιση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστελλορίζου.

Μεταφέροντας την αγάπη και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ν.Α. κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο ακριτικό μας νησί που πραγματικά αποτελεί κομβικό εθνικό και γεωγραφικό σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κ. Διακογεωργίου, τόνισε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για πολιτισμό παντού, ανεξαιρέτως μεγέθους νησιού ή χωριού.

Για το «Φεστιβάλ Καστελλορίζου – Κυρά της Ρω» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέατρο, έκθεση ζωγραφικής, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.α.

Με το Δήμαρχο Καστελλορίζου κ. Σαμψάκο, ο κ. Διακογεωργίου, συζήτησε για τα προβλήματα του νησιού, προκειμένου να τα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, ο οποίος μέχρι τώρα, έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε όλα τα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στους ακρίτες.

«Στο δωρικό νησί που άνθισε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός, και ο Στράβωνας ονόμαζε Κισθήνη, στη Μεγίστη του νοτιότερου νησιωτικού συμπλέγματος, στον τόπο όπου λατρευόταν ο Δίας ο Μεγιστεύς, η Περιφέρεια επιδιώκει να προβάλει τον τοπική πολιτιστική ιστορία που είναι τεράστια μέσα από τους αιώνες. Αξίζει την καλύτερη προσοχή αυτό το στολίδι του νοτιοανατολικότερου άκρου του Αιγαίου και ειλικρινά αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση με την επίσκεψη αυτή» δήλωσε αναχωρώντας από το νησί ο κ. Διακογεωργίου.

Ροή Ειδήσεων

Δεν “ανησυχούν” τα 4 Ρίχτερ του Αιγίνιου • Tvkosmos

Παρακολουθείται η σεισμική δραστηριότητα αλλά με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δικαιολογείται φόβος για ισχυρότερη δόνηση Από Ν. ΤΣ. 12:39 - 10/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 11:55 -...

Πρεμιέρα για το Final 8 στη Γερμανία • Tvkosmos

Στη Γερμανία μεταφέρονται οι αναμετρήσεις του Europa League, όπου οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν μία θέση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία...

Στάση αποτροπής και ενημέρωση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά

Στάση αποτροπής και ενημέρωση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά • Tvkosmos Source link

Φιρί-φιρί για τα 600 κρούσματα ανά ημέρα • Tvkosmos

Την ανάγκη να τηρούνται με συνέπεια τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού...