Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε το Σάββατο (14/5) ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει και ότι «θα υποφέρουν όλοι» από αυτόν. Μάλιστα, η δήλωση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου ο ίδιος είχε κατηγορήσει την ΕΕ πως «έχει γίνει ένας επιθετικός και πολεμοχαρής παράγοντας».

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80ή ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας. Μάλιστα, ο αποπειράθηκε να εμφανίσει τη χώρα του ως τον στόχο -και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.

Λαβρόφ: Δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει ο «ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον μας»

«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές από όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ’ ευθείας σύγκρουση – όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, υποστήριξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της χώρας του με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here