Την πρώτη παρτίδα με το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε να παραδίδει σε χώρες της ΕΕ σήμερα Δευτέρα η Johnson & Johnson, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία.

“Οι πρώτες δόσεις αφήνουν τις αποθήκες για τα κράτη μέλη σήμερα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ενώ στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις αναμένονται την Τετάρτη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στην καθιερώμενη συνέντευξη Τύπου, κάθε Δευτέρα, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

“Καλά νέα σήμερα με την έναρξη των παραδόσεων των εμβολίων μιας δόσης της Johnson & Johnson σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς για τους πολίτες και θα διασφαλίσει ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι”, έγραψε στο Twitter η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Good news today with the beginning of deliveries of the one dose @JNJNews #COVID19 vaccine across 🇪🇺. This will help speed up access to vaccinations for citizens and ensure that we reach our target of vaccinating 70% of the adult population by the summer.

— Stella Kyriakides (@SKyriakidesEU) April 12, 2021

“Η Johnson & Johnson ξεκινά αποστολές εμβολίων στην ΕΕ σήμερα. Πολύ καλά νέα”, δήλωσε και ο ευρωβουλευτής Peter Liese, από το ίδιο κόμμα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. “Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες” για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε o Liese, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο Επίτροπος βιομηχανίας της ΕΕ Thierry Breton, πριν από λίγες ημέρες.

Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής, αναφέρει το Reuters.

 Johnson & Johnson: Σε Νορβηγία και Ισλανδία το εμβόλιο

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τις παραδόσεις τη Δευτέρα σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο. Είπε ότι στοχεύει να παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι 200.000 δόσεις θα προμηθευτεί σήμερα η Γαλλία. Η πρώτη αποστολή του εμβολίου κορωνοϊού που παράγεται από την Johnson & Johnson φτάνει στο Βέλγιο σήμερα και περιέχει 36.000 δόσεις. Περαιτέρω 62.400 δόσεις θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 26 Απριλίου και μετά.

Στην Ιταλία οι πρώτες 184 χιλιάδες δόσεις θα φτάσουν αυτή την εβδομάδα.

H Ισπανία θα δώσει προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας μεταξύ 70 και 79 ετών για εμβολιασμό με Johnson & Johnson, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός υγείας. Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παράδοση 300.000 δόσεων του εμβολίου την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε η Καρολίνα Νταριάς σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Γκραν Κανάρια μετά από επίσκεψη στα Ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Source link