Βελτιωμένη η κατάσταση από το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, αλλά μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού υπολογίζονται σε 23.232, την ώρα που ακόμη 853 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία. Χθες τα κρούσματα ήταν 22.930, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 630. Η χώρα ξεπέρασε εχθές τους 50.000 θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού» στην Ιταλία

«Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και αριθμός των θετικών στον ιό. Αλλά η αύξηση των θανάτων είναι αναμφίβολα μεγάλη», τόνισε ο Τζιάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Yγείας.

Ο Ρέτσα πρόσθεσε ότι η μείωση των μολύνσεων αποδεικνύει ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε είναι αποτελεσματικά. Υπενθύμισε ότι, δυστυχώς, ο τελευταίος αριθμός που μειώνεται, όταν υπάρχει αντιστροφή της αρνητικής τάσης, είναι εκείνος των θανάτων.

Το ποσοστό θετικότητας επί του συνόλου διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού υπολογίζεται σήμερα σε 12,3%, από 15,4% που ήταν τη Δευτέρα στην Ιταλία.

Η Λομβαρδία παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με περισσότερα κρούσματα, πρώτη παραμένει η Λομβαρδία (έστω και αν καταγράφεται βαθμιαία μείωση) με 4.886 περιστατικά κορωνοϊού. Ακολουθούν η περιφέρεια Λάτιο με πρωτεύουσα τη Ρώμη (2.509), η Εμίλια Ρομάνια με κύρια πόλη την Μπολόνια (2.501) και η περιφέρεια Βένετο, με 2.194 μολύνσεις.

Σε όλη τη χώρα έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 3.816 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των ασθενών των ΜΕΘ αυξήθηκε μόνον κατά 6, ενώ 34.557 άνθρωποι βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους , με μείωση της πληρότητας κατά 120 κλίνες σε σχέση με χθες. Οι πολίτες που έχουν τεθεί, τέλος, σε κατ’ οίκον απομόνωση είναι συνολικά 759.993, 1.651 περισσότεροι από την χθεσινή ημέρα.

Source link