Αρχική Κόσμος Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

«Είμαι ένας πολιτικός που θέλει να σφίξει το χέρι σε όλους», δηλώνει στην εφημερίδα «Liberation» ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος «CHP», εξελέγη δήμαρχος στην Πόλη στις 31 Μαρτίου, αλλά το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο ακύρωσε το αποτέλεσμα επικαλούμενο νοθεία και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 23 Ιουνίου. Ο Ιμάμογλου έχει γίνει ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν», γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι επαναστάσεις δεν έρχονται ποτέ από εκεί που τις περιμένουμε…Ο Ιμάμογλου πραγματοποίησε μια διακριτική αλλά αποτελεσματική εκστρατεία».
«Είμαι ένας πολιτικός, ο οποίος προσπαθεί να σφίξει το χέρι σε όλους», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στα περίχωρα της Πόλης.

«Ο 48χρονος Ιμάμογλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νεοφιλελεύθερος ως ένα βαθμό, λόγω της εγγύτητάς του με την επιχειρηματική κοινότητα . «Βλέπω τον εαυτό μου ως μεσολαβητή, όχι ως έναν απρόσιτο δήμαρχο για τον λαό»…«Προσπαθώ να βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων, να φέρνω σε επαφή διαφορετικά μέρη της κοινωνίας».
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, άνοιξε τα χαρτιά του και στο τουρκικό πρόγραμμα της Deutsche Welle δηλώνοντας ότι παλεύει για την δημοκρατία στην Τουρκία.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένδειξη «δικτατορίας», ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία:
«Χρησιμοποιώντας τον όρο δικτατορία, παίζει κανείς το παιχνίδι συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι Τούρκοι αγαπούν την ελευθερία. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό. Ίσως να έχουμε αποτύχει σε κάποια θέματα. Αυτή τη στιγμή μάχομαι για τη δημοκρατία. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στην Τουρκία τους όρους δικτατορία και απολυταρχία».

Ο Ιμάμογλου τόνισε επίσης ότι είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.
«Είμαι ήδη ο νικητής. Ως δήμαρχος εκπροσωπώ τη βούληση 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Και δεν θα αποποιηθώ αυτής της ευθύνης επειδή επτά μέλη της εκλογικής επιτροπής έλαβαν μια λάθος απόφαση», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας πρέπει να το αποδεχθούμε. Όλο αυτό δεν αφορά μόνο την Κωνσταντινούπολη και τη δημαρχία. Είναι μια ευρύτερη μάχη για τη δημοκρατία. Εκλέχθηκα στις 31 Μαρτίου και θα ξαναεκλεγώ στις 23 Ιουνίου. Είμαι απολύτως σίγουρος».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ ΑρχικήΠολιτικήΤηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ Source link

Αλλοδαποί έκρυψαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε αυλή

Μύκονος: Αλλοδαποί έκρυψαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε αυλή ΑρχικήΕλλάδαΜύκονος: Αλλοδαποί έκρυψαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε αυλή Source link

Ζευγάρι και η …ερωμένη τους περιμένουν παιδί

Η αρχή έγινε με την υλοποίηση μίας φαντασίωσης. Ένα τρίο. Αλλά δεν έμεινε εκεί η κατάσταση, καθώς ο έρωτας χτύπησε και τους τρεις. Ακολούθησε...

Δεν άντεξε τα βασανιστήρια από τον προπονητή της και αυτοκτόνησε! • Tvkosmos

Δεν άντεξε τα βασανιστήρια από τον προπονητή της και αυτοκτόνησε! • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΔεν άντεξε τα βασανιστήρια από τον προπονητή της και αυτοκτόνησε! Source link