Αρχική Κόσμος Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

«Είμαι ένας πολιτικός που θέλει να σφίξει το χέρι σε όλους», δηλώνει στην εφημερίδα «Liberation» ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος «CHP», εξελέγη δήμαρχος στην Πόλη στις 31 Μαρτίου, αλλά το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο ακύρωσε το αποτέλεσμα επικαλούμενο νοθεία και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 23 Ιουνίου. Ο Ιμάμογλου έχει γίνει ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν», γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι επαναστάσεις δεν έρχονται ποτέ από εκεί που τις περιμένουμε…Ο Ιμάμογλου πραγματοποίησε μια διακριτική αλλά αποτελεσματική εκστρατεία».
«Είμαι ένας πολιτικός, ο οποίος προσπαθεί να σφίξει το χέρι σε όλους», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στα περίχωρα της Πόλης.

«Ο 48χρονος Ιμάμογλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νεοφιλελεύθερος ως ένα βαθμό, λόγω της εγγύτητάς του με την επιχειρηματική κοινότητα . «Βλέπω τον εαυτό μου ως μεσολαβητή, όχι ως έναν απρόσιτο δήμαρχο για τον λαό»…«Προσπαθώ να βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων, να φέρνω σε επαφή διαφορετικά μέρη της κοινωνίας».
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, άνοιξε τα χαρτιά του και στο τουρκικό πρόγραμμα της Deutsche Welle δηλώνοντας ότι παλεύει για την δημοκρατία στην Τουρκία.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένδειξη «δικτατορίας», ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία:
«Χρησιμοποιώντας τον όρο δικτατορία, παίζει κανείς το παιχνίδι συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι Τούρκοι αγαπούν την ελευθερία. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό. Ίσως να έχουμε αποτύχει σε κάποια θέματα. Αυτή τη στιγμή μάχομαι για τη δημοκρατία. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στην Τουρκία τους όρους δικτατορία και απολυταρχία».

Ο Ιμάμογλου τόνισε επίσης ότι είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.
«Είμαι ήδη ο νικητής. Ως δήμαρχος εκπροσωπώ τη βούληση 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Και δεν θα αποποιηθώ αυτής της ευθύνης επειδή επτά μέλη της εκλογικής επιτροπής έλαβαν μια λάθος απόφαση», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας πρέπει να το αποδεχθούμε. Όλο αυτό δεν αφορά μόνο την Κωνσταντινούπολη και τη δημαρχία. Είναι μια ευρύτερη μάχη για τη δημοκρατία. Εκλέχθηκα στις 31 Μαρτίου και θα ξαναεκλεγώ στις 23 Ιουνίου. Είμαι απολύτως σίγουρος».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Έρχεται νέο ρεκόρ για το 10ετες ομόλογο

Τι λένε οι αναλυτές Παραμένει το θετικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων και σήμερα Δευτέρα (23/9), καθώς  το απόγευμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου...

Κριτική Σκανδαλίδη για τον υπερσυγκεντρωτισμό του Μαξίμου • Tvkosmos

«Ακραίο συντηρητισμό» καταλόγισε στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την άσκηση της εξουσίας ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων...

Μαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες • Tvkosmos

Μαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες • Tvkosmos ΑρχικήΕλλάδαΜαθήματα Ελληνικών για ομογενείς και αλλοδαπές γυναίκες Source link

Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ

Αϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ ΑρχικήΔιεθνήΑϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών – Τραυμάτισε έναν φωτορεπόρτερ Source link

«Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» • Tvkosmos

Δώνης: «Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΔώνης: «Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία» Source link