Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού και άλλων αξιωματούχων, όπου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για  «επιθετική ρητορική».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δίνει σκληρή μάχη με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η έλλειψη πυροσβεστικών αεροπλάνων δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης προς στρατιωτικούς διοικητές ο Ακάρ, ανέφερε: «Θέλουμε τα τουρκο-ελληνικά προβλήματα, τα ζητήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν μέσω πολιτικών λύσεων, μέσω διαλόγου, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Είμαστε πολύ ειλικρινείς σε αυτό. Θέλουμε αυτό να γίνει κατανοητό από τους Έλληνες γείτονές μας. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες και συνεχίζει να χρησιμοποιεί προσβλητική ρητορική. Αναμένουμε να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική το συντομότερο δυνατό. Την ώρα που συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων. Αυτό δεν συνάδει ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε με τις διμερείς σχέσεις, με τις συμμαχίες, ούτε με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας στο ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ρητορική των Ελλήνων πολιτικών είναι μια σημαντική ένδειξη των προθέσεων και του χαρακτήρα τους».

Σύμφωνα με τον sigmalive, o τούρκος υπουργός Άμυνας, συμπλήρωσε: «ο γείτονάς μας προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική στάση και τις προκλήσεις, αγνοώντας τόσο τις διεθνείς όσο και τις διμερείς συμφωνίες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι δικαίωμά μας να αναμένουμε από τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη στρατηγική τύφλωση και να ανοίξουν τα μάτια τους και να είναι αμερόληπτα και αντικειμενικά. Δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Οι ενέργειες της Ελλάδας ενάντια στις σχέσεις και τις συμφωνίες καλής γειτονίας αγνοούνται πάντα και οι σωστές ενέργειες της Τουρκίας διαστρεβλώνονται και χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας. Περιμένουμε από τα τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη συμπεριφορά και να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν για δικούς τους σκοπούς, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την Ελλάδα, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο».

Επίσης ο Ακάρ ενημέρωσε για τη συμβολή των ΤΕΔ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην νότια Τουρκία.

Source link