Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε σε εκδήλωση για τις σχέσεις της Ένωσης με την Άγκυρα με φόντο τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο

Στην υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής θέσης για την Ανατολική Μεσόγειο θα εστιάσει η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, επισήμανε ο Σαρλ Μισέλ.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε εντάσεις και απρόβλεπτα. Η Λιβύη και η Συρία είναι εστίες ανασφάλειας και αστάθειας», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Bruegel. Επισήμανε, δε, ότι «ασκούνται πιέσεις στην κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»

«Η σχέση μας με την Τουρκία δοκιμάζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εστιάσει στην υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής θέσης σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου, εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ένας φύλακας ασφαλείας, με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαγνώστηκε θετικός σε κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η Σύνοδος για 1 και 2 Οκτωβρίου.

Source link