Αρχική Ελλάδα Η Πυροσβεστική απέκρυψε το δεύτερο καταγραφικό

Η Πυροσβεστική απέκρυψε το δεύτερο καταγραφικό

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενήργησε ο Εισαγγελέας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζήτησε, μεταξύ άλλων ανακριτικών πράξεων, από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα της ΕΛΑΣ, να κατασχέσει από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος το καταγραφικό μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί σ΄ αυτό.

Μόνο που στα χέρια των δικαστικών αρχών έφθασε μόνο το ένα. Προφανώς εξαιτίας άγνοιας ότι υπάρχουν 2 καταγραφικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση:

«Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΕΣΚΕ, αναφορικά με τα καταγραφικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής προβλέπονται τα εξής:


α) Στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, – το ένα από τα τρία Επιχειρησιακά Κέντρα – που λειτουργεί υπό τη Διοίκηση του ΕΣΚΕ και συγκεκριμένα στο άρθρο 13 ορίζεται ότι >.

β) Επίσης, στο άλλο Επιχειρησιακό Κέντρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που λειτουργεί υπό την ίδια Διοίκηση του ΕΣΚΕ και στο άρθρο 24 της ανωτέρω απόφασης, ορίζεται ότι <<Οι ενσύρματες συνομιλίες του ΚΕΠΠ καταγράφονται σε ψηφιακό σκληρό δίσκο καθ΄ όλο το 24ωρο από καταγραφικό μηχάνημα που είναι μόνιμα εγκαταστημένο στο κέντρο>>.

Είναι προφανές από την ισχύουσα νομοθεσία της Πυροσβεστικής, ότι στο ΕΣΚΕ υπάρχουν και λειτουργούν δύο – και όχι ένα – αυτοτελή καταγραφικά μηχανήματα συνομιλιών, ένα στο 199 ΣΕΚΥΠΣ και ένα στο ΚΕΠΠ. Εξάλλου το ΕΣΚΕ κατά την ισχύουσα νομοθεσία της Πυροσβεστικής υπάγεται στην αρμοδιότητα κι ευθύνη του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του ΠΣ, που ήταν κατά την εθνική τραγωδία της 23 Ιουλίου 2018 ο νυν Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος.

Γιατί λοιπόν ο νυν Αρχηγός ΠΣ, στον οποίο υπάγεται το ΕΣΚΕ και ο τότε Διοικητής του ΕΣΚΕ απέκρυψαν από την Αστυνομία, που μετέβη στις εγκαταστάσεις του στο Χαλάνδρι για την κατάσχεση του καταγραφικού κατά την εντολή του Εισαγγελέα, ότι υπάρχει και δεύτερο καταγραφικό στο ΚΕΠΠ – γιατί αυτό δεν το γνώριζε ούτε ο Εισαγγελέας ούτε οι αστυνομικοί – και να το παραδώσουν;

Τι σημαντικές λοιπόν συνομιλίες περιέχει το συγκεκριμένο καταγραφικό του ΚΕΠΠ και αποφασίστηκε από τους ανωτέρω να μην παραδοθεί προς κατάσχεση κι έτσι μέχρι σήμερα να μην έχει περιληφθεί στο σχετικό φάκελο της δικογραφίας αυτής και συνεπώς το περιεχόμενο αυτού να μην έχει λάβει υπόψη του ο Εισαγγελέας κατά τη σύνταξη του σχετικού πορίσματός τους; Μήπως υπάρχουν συνομιλίες που εκθέτουν τους αρμόδιους υπουργούς και απεκρύβη σκόπιμα για συγκάλυψη ευθυνών Άμεσα πρέπει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής να ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου αυτός να παραγγείλει την κατάσχεσή του και του δεύτερου καταγραφικού μηχανήματος πριν καταστραφούν οι συνομιλίες».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Στο ΟΡΕΝ τα «ορφανά» της ΕΡΤ, τροχιοδεικτικό βλήμα Ιβάν σε Μητσοτάκη • Tvkosmos

Στο ΟΡΕΝ τα «ορφανά» της ΕΡΤ, τροχιοδεικτικό βλήμα Ιβάν σε Μητσοτάκη • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΣτο ΟΡΕΝ τα «ορφανά» της ΕΡΤ, τροχιοδεικτικό βλήμα Ιβάν σε Μητσοτάκη Source link...

ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόιδεψε στους Παράκτιους • Tvkosmos

TOP SECRET: ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ Από A. A. 18:09 - 18/08/2019 Τελευταία Ενημέρωση 18:41 - 18/08/2019 Σχετικές Ειδήσεις Το beach party στην Πάτρα με τους Παράκτιους Μεσογειακούς συνεχίζεται. Οι...

Χριστοδουλάκης: Προτείνουμε αναλογικότερο εκλογικό νόμο

«Η πρότασή μας για την αλλαγή του εκλογικού...

Οι φόβοι του Γραμμένου για τον Άγγελο και η αποτυχημένη κρούση • Tvkosmos

Οι φόβοι του Γραμμένου για τον Άγγελο και η αποτυχημένη κρούση • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΟι φόβοι του Γραμμένου για τον Άγγελο και η αποτυχημένη κρούση Source link...