Τον περασμένο Νοέμβριο η δολοφονία και ο βασανισμός ζωών μετατράπηκε σε κακούργημα

Το κατώφλι της φυλακής θα περάσει ένας 23χρονος ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στη Πάτρα και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Ο νεαρός χρησιμοποίησε μια αυτοσχέδια λεπίδα  για να σκοτώσει τη γάτα. Στη σύλληψη του οδήγησαν καταγγελίες ατόμων που τον είδαν να περιφέρεται κρατώντας τη σφαγμένη γάτα.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία γνωστοποίησε την είδηση με μια ανάρτηση στο facebook όπου αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός! Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανίτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδάκου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση δράστη από τότε που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Source link