Ρεαλισμό, σταράτα λόγια και ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα επεφύλαξε για τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Του Σπύρου Καπράλου

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις ισχυρές αναταράξεις που προκαλεί η πανδημία, ο Πρωθυπουργός θέλησε να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων με ενέσεις αυτοπεποίθησης, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα.

Ταυτόχρονα, προέταξε την αλήθεια ως δίαυλο ειλικρινούς επικοινωνίας με το κοινό, όπως πράττει από το ξεκίνημα της θητείας του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, επενδύοντας σε μια ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικού και πολίτη που δημιουργεί τις συνθήκες για περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Από τις αναφορές Μητσοτάκη διακρίνει κάνεις την συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας στους αδύναμους, ενώ αίσθηση προκάλεσε μια νέου τύπου προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκείνης της δημιουργίας συμμαχίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και με εγγυητή μια Κυβέρνηση που διαφυλάσσει τα συμφέροντα όλων των πλευρών.

Στις προτεραιότητες Μητσοτάκη μπήκε η ενδυνάμωση του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων με σαφείς αναφορές για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και με αποφασιστικότητα για την περαιτέρω αμυντική θωράκιση της χώρας.

Σ΄ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί με συγκεκριμένο σχέδιο να οδηγήσει την Ελλάδα στην κανονικότητα θέτοντας προτεραιότητές με έντονο κοινωνικό πρόσημο, στοχεύοντας στη βελτίωση της ψυχολογίας των Ελλήνων και στην τόνωση του ηθικού με τη σφραγίδα μιας λέξης με έντονο φορτίο όπως η αυτοπεποίθηση.

Η ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων τον βοηθά σε προσωπικό επίπεδο να αυξάνει τους δείκτες αξιοπιστίας και να διατηρεί την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό, παρά τα προβλήματα της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας. Οι πολίτες έχουν βάλει τον πήχη ψηλά και το κυβερνητικό σχήμα καλείται να σταθεί αντάξιο της εμπιστοσύνης τους.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here