Αρχική Άποψη Η παγκόσμια ύφεση ευκαιρία του Μητσοτάκη

Η παγκόσμια ύφεση ευκαιρία του Μητσοτάκη

Η παγκόσμια ύφεση, ευκαιρία του Μητσοτάκη για την πραγματική νίκη, την αναγέννηση της χώρας

 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει την θητεία της σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, όσο και για την ιστορία. Οι γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες με τις λεπτές ισορροπίες να αλλάζουν κάθε στιγμή.

Από την μια έχουμε μια νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση, για την οποία οι αναλυτές εκτιμούν πως θα ενταθεί τους επόμενους μήνες.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες αυτής είναι το διαφαινόμενο Brexit, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα είναι άτακτο και χωρίς συμφωνία, (άλλωστε ο Τζονσον δήλωσε πως οπωσδήποτε 31 Οκτωβρίου, η Βρετανία αποχωρεί), το Brexit θα κλονίσει έντονα την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για την Βρετανία και τις επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

Από την άλλη έχουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις της Τουρκίας, της απειλές και τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη.

Σε αυτήν την ρευστή εποχή κλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγάλει την χώρα από την δεκαετή ύφεση. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης του η αισιοδοξία επέστρεψε στα πρόσωπα των Ελλήνων, το πλάνο, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η όρεξη για την επίτευξη των στόχων δείχνουν πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί για την επερχόμενη οικονομική ύφεση.

Αντιθέτως θα είναι η ευκαιρία της χώρας μας να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Το χρήμα στην ελεύθερη οικονομία κάνει κύκλους, δεν χάνεται αλλά βρίσκει καταφύγιο εκεί που μπορεί να παράξει και να «γεννήσει» άλλο χρήμα.

Το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο στρέφεται προς αυτήν την κατεύθυνση, στην προσέλκυση επενδύσεων σε ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον.

Αυτή θα είναι η μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και όλων των Ελλήνων. Η ανάδειξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.

Η αισιοδοξία υπάρχει καθώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες και η Ελλάδα μπορεί να γίνει το καταφύγιο των επενδύσεων ανά πάσα στιγμή, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Τέλος το τσιγάρο και στις παιδικές χαρές

Τέλος το τσιγάρο και στις παιδικές χαρές. Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά θα περιλαμβάνουν...

Μέσα και ο Γιάννης στο Top 10 του Παγκοσμίου Κυπέλλου (video) • Tvkosmos

Δεν είναι…. παρηγοριά βέβαια, αλλά ε΄ίναι ωραίο να βλέπεις ότι και στις καλύτερες φάσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ είναι μέσα ο  Γιάννης Αντετοκούνμπο....

Δικαστική δικαίωση για 250.000 συνταξιούχους

Από MixKa 09:54 - 18/09/2019 Τελευταία Ενημέρωση 09:56 - 18/09/2019 Δικαίωση για 250.000 συνταξιούχους του Δημοσίου αφού δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για επιστροφή μερισμάτων. Σχετικές Ειδήσεις Οι...

Eταιρία αφήνει τους υπαλλήλους να αποφασίζουν για τις αυξήσεις των μισθών τους

Eταιρία αφήνει τους υπαλλήλους να αποφασίζουν για τις αυξήσεις των μισθών τους ΑρχικήΔιεθνήEταιρία αφήνει τους υπαλλήλους να αποφασίζουν για τις αυξήσεις των μισθών τους Source link...

Νέα γερμανική επίσκεψη για Καμαρά • Tvkosmos

Εκπρόσωπος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα βρεθεί κι απόψε στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Η γερμανική ομάδα έχει βασικά στο μικροσκόπιο τον Μαντί Καμαρά κι αυτόν θέλει να...