Τα επιτελεία των κόμματων ετοιμάζονται εντατικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τη μάχη του προϋπολογισμού, του πρώτου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο κοινοβουλευτικό επεισόδιο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι βουλευτές να αναχωρήσουν για τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να υπερασπιστούν το έργο τους στα χρόνια της διακυβέρνησης τους, ενώ θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τα περί ταξικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του 2020 εκπέμπει ένα καθαρό μήνυμα για μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και για μέτρα με άρωμα κοινωνικής πολιτικής που στρέφεται πρωτίστως στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εξάλλου, η οικονομία αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία το συγκριτικό πλεονέκτημα της τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται συνεχείς συσκέψεις με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και των βουλευτών που έχουν επιφορτιστεί με την υπεράσπιση του προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να δώσει το παρών στη διάρκεια της πενθήμερης συζήτησης.

Source link